El Barça ha inscrit oficialment Nico González com a jugador del primer equip, segons consta en la pàgina web de la Lliga de Futbol Professional (LFP).D'aquesta manera, el migcampista gallec, que ha jugat el primer tram de la temporada amb fitxa del Barcelona B, passa a formar part oficialment com a jugador de la primera plantilla blaugrana.

Als seus 20 anys, Nico González s'ha consolidat aquest curs com una peça clau davant les múltiples baixes en el primer equip.

Sota les ordres primer de Ronald Koeman i després de Xavi Hernández, aquest polivalent migcampista ha disputat un total de 23 partits entre LaLiga, la Lliga de Campions, la Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya.

La seva inscripció al costat de Pablo Páez Gavira 'Gavi', que encara té fitxa del filial, és un dels objectius de Xavi Hernández en aquest mercat d'hivern per no estar limitat a la directriu de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que obliga els equips a tenir sobre el terreny de joc un mínim de set jugadors del primer equip.

Aquesta normativa ha impedit que Xavi pogués alinear més jugadors del filial en alguns trams de la temporada, quan el seu equip acumulava baixes per lesió i positius per coronavirus.