Athletic Club de Bilbao-Reial Madrid i Reial Societat-Betis són dos dels enfrontaments de l'eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei, segons el sorteig celebrat aquest divendres a la Ciutat del Futbol de les Fregues (Madrid). L'Athletic rebrà el Reial Madrid a San Mamés, en un enfrontament coper que no es produïa des de 2006, quan tots dos es van mesurar en vuitens de final amb victòria per al club blanc.

El conjunt basc arriba als quarts de final després d'eliminar en les dues rondes anteriors a l'Atlètic Mancha Real, de Segona RFEF, i al vigent campió, el Barça, al qual va derrotar després d'un intens partit que es va decidir en la pròrroga.

El Reial Madrid també va haver de recórrer a la pròrroga per a desfer-se en vuitens de l'Elx, mentre que en setzens l'eliminatòria va ser més còmoda davant l'Alcoià, de Primera RFEF.

Reial Societat-Betis

Un altre duel entre històrics és el que enfrontarà a Sant Sebastià a la Reial Societat amb el Betis, dos dels clubs que millor temporada de lliga estan fent, situats tots dos en llocs europeus, i que reeditaran l'eliminatòria que la passada campanya els va enfrontar en vuitens i que es va decantar del costat sevillà.

La Reial Societat arriba als quarts de final després d'eliminar a Panadería Pulido, Zamora i Leganés, tots d'inferior categoria, i en vuitens a un dels preferits al títol, l'Atlètic de Madrid, al qual va derrotar 2-0 en el seu estadi.

El Betis també està completant un bon torneig i en rondes anteriors ha eliminat el Club de Futbol Independent Alacant, el Talavera de la Reina i Valladolid, els tres d'inferior categoria, i en vuitens al Sevilla.

València-Cadis

El València, guanyador de vuit títols de Copa, l'últim en 2019, rebrà el Cadis a Mestalla, en un duel inèdit en la competició. El Cadis serà el primer rival de Primera per al València en el que va de competició perquè anteriorment ha eliminat el Utrillas, Arenteiro, Cartagena i Atlético Baleares, tots rivals d'altres categories.

El conjunt gadità, per part seva, torna a disputar uns quarts de final setze anys després de fer-ho per última vegada en 2006. Aquesta campanya s'ha ficat entre els vuit millors de la competició després d'eliminar a Villa de Fortuna, Albacete, Fuenlabrada i Sporting de Gijón.

Rayo Vallecano-Mallorca

L'última eliminatòria de quarts és la que enfrontarà a l'Estadi de Vallecas el Rayo amb el Mallorca. L'equip madrileny, que està sent la revelació en el campionat de lliga, torna a jugar els quarts vint anys després i s'estrenarà a Vallecas després de desfer-se en rondes anteriors del Guijuelo, Bergantiños, Mirandés i Girona.

El Mallorca, deu anys després de disputar per última vegada els quarts, ha eliminat a la Gimnástica Segoviana, Llanera, Eibar i Español. L'eliminatòria de quarts, a partit únic, està previst que se celebri els dies 1, 2 i 3 de febrer.