Les vitrines de l’Avinent Manresa tenen un nou i prestigiós hoste: el trofeu que acredita l’equip femení com a vencedor del Campionat de Catalunya de clubs en pista coberta, el primer títol català absolut d’una formació de l’entitat de la seva història. En aquest torneig en concret, les 25 primeres edicions van ser acaparades majoritàriament pel Barça (18 títol) i la resta els van guanyar dos altres clubs de la corona metropolitana, l’AA Catalunya (4) i L’Hospitalet (3). «No ens ho esperàvem gens, però a falta de quatre proves vam veure que ho podíem aconseguir», va explicar ahir el director tècnic del club, Joan Lleonart.

«Mai hauríem pensat que podríem batre el Barça», va reconèixer l’entrenador: «teníem les baixes de Mònica Clemente i Meritxell Soler, que diumenge fa la Mitja Marató de Sevilla, però portàvem un equip compensat, amb atletes que saps que no baixaran de les tres primeres posicions». Un diagnòstic que es va complir pràcticament al cent per cent.

«Quan faltaven quatre proves, estàvem només quatre punts per darrere del Barça, i sabíem que nosaltres teníem atletes que ho farien bé i elles podien punxar», va recordar Lleonart. Abans d’arribar a aquest punt, l’Avinent estava realitzant una excel·lent competició, amb actuacions individuals de gran mèrit com la victòria de Laura Bou als 200 metres, amb marca personal inclosa (25.28), i les segones posicions de Meritxell Tarragó, Nawja Chouati, Nerea Pérez i Ainhoa Martínez.

Aleshores, amb la resolució de la llargada i el migfons, la classificació va fer un tomb definitiu. Núria Tió va guanyar els 800 m i la blaugrana Adelina Daraban va ser tercera. Als 1.500 m, Marina Guerrero va acabar 2a i Judit Lerma 7a. I el fossat d’arena, 30 cm decidien un títol català: Marta Gallo va guanyar amb un salt de 5.70 i la barcelonista Igambo Muakuku quedava última amb 5.40. «El que passés als relleus ja era igual perquè es repartien 8 punts a l’última prova i nosaltres anàvem per davant amb 9 de diferència». Tot i així, el quartet va ser segon i, amb 3.52.52, va batre el rècord del club.

La següent cita de l’equip és el Campionat d’Espanya del 12 de febrer a Gallur (Madrid), al que l’Avinent hi accedeix pels mèrits de la temporada passada. «Sabem que el nostre lloc està entre el 6è i el 7è», afirma Lleonart. Quan comenci la campanya a l’aire lliure, les manresanes participaran en la Divisió d’Honor, amb dues jornades inicials per classificar-se o bé pel grup del títol (com el curs passat) o bé pel de la permanència.

«L’èxit d’aquest equip d’unes quaranta atletes és que el 65 % són noies que han sortit de la base del club», va explicar el director tècnic: «no és fàcil accedir-hi, ho fan dues o tres cada any perquè el nivell exigit és alt».

El masculí salva la categoria

L’Avinent va acabar 7è al torneig masculí, evitant així el descens. En l’apartat individual, 3r lloc de Ricard Clemente en perxa (4.85 m) i 4ts de Biel Cirujeda (22.60 en 200 m), David Pérez (49.62 en 400 m), Abel Casalí (8.22.46 en 3.000 m), tots tres amb marca personal, i Sergi Cabezón en pes (13.48). Carles Cort, 5è, va fer récord del club en 800 amb 1.52.83.

El Petromiralles-CA Igualada venç al campionat B i obté l’ascens a l’elit

L’esquadra femenina del Petromiralles-CA Igualada va guanyar diumenge a Sabadell el Campionat de Catalunya B i va assolir així l’ascens a la màxima categoria de clubs, una victòria que ja s’havia adjudicat el 2007, 2011 i 2017. Les anoienques van ser les millors amb 71 punts, 5 més que JA Sabadell i 6 que CA Sant Just.

La millor actuació individual del jove conjunt va ser la victòria de Núria Moix al llançament de pes (10.30), mentre que segones van ser Carla Bisbal en 800 metres (2.21.68), Jana Planell en perxa (2.80) i Lucia Molina, que debutava amb el primer equip del CAI, en 200 (27.80). Terceres van quedar Aina Eberlé en alçada (1.60 m) i un altre jove valor que s’estrenava, Xènia Mourelo en 3.000 m (10.35.30).

Plusmarca de Bychkov

En el campionat masculí A, el Petromiralles va obtenir un destacat cinquè lloc, amb 52 punts. Jordi Yoshinori Matsuoka es va imposar en el salt de llargada, amb 7.22, i Eloi Santafé en 60 tanques (8.15) i Igor Bychkov en perxa van ser segons. El saltador va establir un nou récord d’Igualada amb un registre de 5.10 m, que superava en 12 cm la plusmarca que ell mateix va signar la setmana anterior a Burdeus.

El FC Barcelona es va adjudicar el títol català de forma clara, ja que va sumar 90 punts, 15 més que l’AA Catalunya i 19 més que L’Hospitalet At, els altres dos ocupants del podi. El Cornellà va ser 4t (68), el Lleida UA 6è (45) i l’Avinent Manresa 7è (41). L’UA Terrassa, 8è (24), baixa de categoria.