L’Hereda San Pablo Burgos va informar ahir de l’aparició d’un cas de positiu de covid a la seva plantilla, la qual cosa va obligar a endarrerir el partit que havia de disputar ahir contra el Lenovo Tenerife al Coliseu de la capital castellana, bàsic per als canaris per entrar a la Copa del Rei. Així, el duel va ser traslladat a avui a les sis de la tarda, en cas que no apareguin més casos en l’equip castellà, que és el proper visitant del Nou Congost, aquest diumenge a les cinc de la tarda.

En cas que hi hagués més positius i s’hagués d’ajornar el partit d’avui contra el Lenovo, amb total seguretat també s’hauria d’ajornar el Baxi-Burgos de diumenge, tot i que ahir encara no es treballava amb aquesta possibilitat. Es dona la circumstància que l’entrenador del Burgos és Paco Olmos. El tècnic valencià hi va arribar fa pocs dies, després de deslligar-se del Río Breogán, conjunt amb el qual havia arrencat la temporada. Quan els gallecs van visitar el Nou Congost, el passat novembre, també es va estar a punt d’haver d’ajornar el partit pels casos positius del base Trae Bell-Haynes, a Lugo, i el de Kevin Larsen, que no va poder jugar a Manresa. El duel es va disputar, però el brot en el Breogán es va fer evident la setmana següent.

Repercussions en els caps de sèrie

El partit entre el Burgos i el Lenovo és important, ja que el conjunt de Tenerife necessita guanyar un dels dos partits que té ajornats per arribar a la Copa del Rei i, a més, fer-ho amb una diferència de punts prou àmplia que li permeti avançar el Bitci Baskonia. Ara mateix, els insulars tenen la mateixa diferència de punts que els bascos, de +14.

Si el Burgos-Lenovo hagués de ser ajornat definitivament, i també si el perd, aleshores el conjunt de Tenerife hauria de guanyar obligatòriament diumenge al vespre el València a casa per ser a la Copa del Rei. Els valencians són un dels equips que encara no tenen assegurada la classificació i que, a més, poden prendre al Baxi la condició de cap de sèrie a Granada. Avui, precisament, el conjunt de Joan Peñarroya rep el Gran Canària a les nou del vespre. Si perd, el Baxi ja tindrà segur un lloc entre els quatre primers. També es disputa avui el Fuenlabrada-Joventut, a les 20.30 hores.