L'esportista igualadí Pol Makuri (La Paz, Bolívia, 1991) participarà en les proves d'esquí de fons dels Jocs Paralímpics de Pequín, que tindran lloc del 4 al 13 de març. Makuri, que competeix per la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebran Adquirit, disputarà dues proves d'estil clàssic (12,5 i 20 km) i d'esprint de la classe LW9 (esportistes que competeixen drets).

El Comitè Paralímpic Espanyol i el Consell Superior d'Esports han presentat avui la delegació espanyola dels Jocs de Pequín, formada únicament per dos esportistes. A més de Makuri, que té una part del cos paralitzada i porta una dècada competint al més alt nivell internacional, també hi prendrà part el rider asturià Víctor González, en les proves de cross i banked slalom en la clase SB-LL1. L'esportista d'Oviedo pertany a la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.

A més dels dos esportistes, la delegació que viatjarà a Pequín també inclou skiman, entrenadors, metge i fisioterapeuta.

Makuri va començar a esquiar el 1996 a Tuixent-La Vansa, i va competir per primer cop el 2009. Té llicència federativa pel Club d'Esquí Nòrdic l'Arp i, el 2018, va rebre el Premi a l'Excel·lència Esportiva d'Igualada. A Pequín, a més de lliscar sobre la neu, Makuri tindrà un altre repte: es presenta com a candidat al Consell d'Esportistes del Comitè Paralímpic Internacional en unes eleccions en que votaran els atletes presents a la Vila Olímpica.

En l'acte que ha tingut lloc avui també s'ha presentat la roba que les marques John Smith i +8000 han dissenyat per vestir els esportistes a la cita xinesa.

L'equip viatjarà a Pequín el 28 de febrer i, fins aleshores, continuaran els entrenaments a Baqueira Beret en règim de bombolla per evitar contagis per covid.

Fotografia de grup de la delegació espanyola dels Jocs Paralímpics d'Hivern de Pequín, amb les autoritats esportives COMITÈ PARALÍMPIC ESPANYOL