Mònica Clemente es va retrobar ahir amb el podi d’un campionat estatal en el torneig en pista coberta que s’està celebrant a Ourense. En una jornada favorable als interessos de l’Avinent Manresa, un dels seus principals actius es va penjar la medalla de bronze en la prova de perxa, la primera que la bagenca assoleix des de la plata que va conquerir el 2019 a La Nucia en l’últim certamen a l’aire lliure previ a la pandèmia.

Clemente en va tenir prou amb passar a la primera 3.92, 4.12 i 4.22 per enfilar-se al podi. Veient les dificultats de les altres candidates a les medalles en la darrera de les alçades esmentades, va renunciar a intentar els 4.27, que la blaugrana Ana Carrasco va saltar a la primera i Malen Ruiz de Azua (València) a la segona. Amb Miren Bartolomé fora de combat, el podi ja tenia ocupants, però calia definir-ne l’ordre. Els 4.32 van ser un obstacle impossible per a les tres, tot i que Clemente va fer un bon però infructuós tercer salt. Carrasco es va adjudicar l’or i Ruiz de Azua la plata amb 4.27, ambdues 5 cm per sobre dels 4.22 de la manresana, que va establir la seva millor marca de la temporada.

Nerea Pérez va finalitzar vuitena amb un nou millor registre personal, 3.92. L’atleta de l’Avinent va començar amb 3.72 a la primera i, després, el llistó va pujar 20 cm i va superar en dos la seva anterior plusmarca, a la segona. Els 4.02 van ser un obstacles insalvable.

Del Hoyo i Martínez destaquen

Dos altres puntals de l’Avinent Manresa van viure una gran tarda. Ainhoa Martínez va obtenir plaça de finalista en el llançament de pes en acabar 7a amb un millor intent de 13.78, millor marca de la temporada. Belén Toimil, del Playas, es va adjudicar el títol amb 16.89 tot i que només va fer dos tirs per culpa d’unes molèsties.

Emília del Hoyo disputarà avui a les 10.10 les semifinals dels 60 m tanques després de batre per dues centèsimes la seva marca personal -i, alhora, el rècord del club- amb 8.40, tercera de la seva sèrie.

Quart lloc per a Fàbregas

L’igualadí Eduard Fàbregas (Intec-Zoiti) es va adjudicar la sempre ingrata quarta plaça en la final de salt d’alçada, amb una marca que va servir tant per penjar-se una medalla -la plata per a Ángel Torrero (AA Catalunya) i el bronze per a Carlos Rojas (Jaén)- com per finalitzar setè. Després de saltar 1.98 i 2.03 a la primera, l’anoienc va superar 2.08 a la segona i ja no va poder amb els 2.12 que van donar el títol a Álvaro Corbacho (Mislata).

La banyolina Esther Guerrero (New Balance Team), a qui entrena el manresà Joan Lleonart, director tècnic de l’Avinent, es va classificar amb solvència per a la final dels 1.500 metres que tindrà lloc avui a les 11.25 h. Olímpica a Tòquio, va controla la seva semifinal i va entrar segona amb 4.27.58. La seva gran rival serà Marta Pérez, que va dominar la seva sèrie amb 4.28.68, sense oblidar atletes com Águeda Muñoz, que va sortir en la primera sèrie amb Marina Guerrero (Avinent) i va guanyar amb 4.30.62. La banyolina va finalitzar 6a i no correrà la final.

Les tres atletes de l’Avinent que van prendre part en les proves de velocitat van quedar eliminades a les sèries. Patrícia Serrano va sortir a la quarta dels 60 metres i es va quedar, amb 7.76, a 8 centèsimes del seu millor registre personal. La blanc-i-vermella va ser 6a i va culminar una destacada temporada sota sostre en la qual fa uns dies va quedar 7a en els estatals sub-23. En aquesta distància, Maria Isabel Pérez (València) va batre dos cops el rècord estatal: 7.17 en semifinals i 7.16 a la final.

Als 400 metres, doble participació de l’Avinent. Laura Bou, subcampiona catalana de la distància, va ser 5a a la 3a sèrie amb 55.81 i es va quedar sense opcions de progressar, el mateix que li va passar a Meritxell Tarragó, cinquena als estatals sub-23. La corredora del club manresà també va ser cinquena a la seva sèrie, amb 55.79. En la doble volta també va competir el lleidatà Bernat Erta (New Balance), fill de l’exatleta manresana Fanny Majó, que avui (12.05 h) serà candidat al títol.