En un estadi Johan Cruyff amb les entrades exhaurides des de fa dies, el Barça vol conquerir avui (12 h, La1 i Barça TV) la seva tercera lliga consecutiva davant del gran rival, un Reial Madrid que suma vuit victòries consecutives i lluita per entrar en zona europea. Les jugadores de Jonathan Giráldez, en plena ratxa de lesions, necessiten els 3 punts per ser campiones després de la victòria que la Reial Societat va aconseguir al camp del Betis (0-3) ahir al migdia. «Aquesta setmana és molt especial», va reconèixer la migcampista Patri Guijarro.

Tots els precedents són favorables al Barça, però les blanques, que van començar el campionat erràtiques i cedint molts punts, han firmat vuit triomfs seguits i viatgen a tota velocitat cap a la consecució d’una de les places que donen accés a la propera Champions. En el partit de la primera volta que es va jugar el desembre a Valdebebas, el Barça es va imposar per 1-3, i en la semifinal de la Supercopa, fa un parell de mesos, les catalanes també van vèncer amb un gol d’Alèxia al minut 91 i amb Misa fent una actuació espectacular sota els pals de la porteria madridista.

El tècnic blaugrana Jonathan Giráldez va destacar en la prèvia que, «a nivell defensiu, el Madrid ha fet una millora exponencial», va recordar la dificultat que van tenir per guanyar a la Supercopa i va pronosticar que «ens costarà crear ocasions de gol i haurem de tenir efectivitat davant de la porteria». El Barça hauria pogut ser campió ahir sense jugar si la Reial Societat de Natàlia Arroyo no hagués guanyat a Sevilla, però es va desfer del Betis amb gols d’Eizagirre, Sarriegi i Jensen.

El Barça afronta el primer dels tres duels contra el Reial Madrid d’aquest març –els dies 22 i 30 disputaran els quarts de la Champions– amb la infermeria plena: Bruna, Jana i Cata Coll no jugaran més aquest curs, i Mariona, Oshoala, Martens, Paredes i Crnogorcevic també són baixa. L’equip, però sap que «guanyar la Lliga davant de l’afició és perfecte, tant de bo pugui ser així», com va dir Patri.