El ciclista australià Ben O'Connor (AG2R Citröen Team) ha guanyat aquest dimecres la tercera etapa de la Volta ciclista a Catalunya, disputada entre Perpinyà i l'estació d'esquí de la Molina al llarg de 161 quilòmetres, després de culminar en solitari un atac a l'ascensió del darrer port i és el nou líder de la ronda catalana.

Ben O'Connor, que s'ha imposat amb un temps de 4h12:51, ha deixat enrere el grup de favorits en els últims cinc quilòmetres i ha superat l'espanyol Juan Ayuso (UAE Team Emirates) i els colombians Nairo Quintana (Team Arkéa-Samsic) i Sergio Higuita (BORA Hansgrohe), segon, tercer i quart, per 6 segons.

El grup capdavanter ha anat accelerant la marxa a mesura que la cursa s'acostava al peu del port final, però no ha estat suficient per obrir forat en una successió d'atacs fins al d'O'Connor, tercer australià que vesteix el jersei de líder en l'edició d'enguany de la Volta després de Michael Matthews i Kaden Groves, tots dos del Team BikeExchange-Jayco.

L'etapa ha estat marcada també per una fugida formada per quatre corredors que ha obert una bretxa des del quilòmetre 20 fins al final de l'etapa, aconseguint una renda de gairebé nou minuts.

A la general, O'Connor portarà el tercer jersei de líder aquest dijous amb un avantatge de 10 i 12 segons sobre Ayuso i Quintana abans d'afrontar la quarta etapa, la considera 'reina', amb tres ports de primera categoria als 166, 7 quilòmetres que enllaçaran la Seu d'Urgell amb Boí Taüll.

Classificacions

Etapa

.1. Ben O'Connor (Aus/AG2R Citröen Team) 4h12:51.

.2. JUAN AJUSO (Esp/UAE Team Emirates) a 6.

.3. Nairo Quintana (Col/Team Arkéa-Samsic) m.t.

.4. Sergio Higuita (Col/BORA Hansgrohe) m.t.

.5. Joao Almeida (Per/UAE Emirates) m.t.

General

.1. Ben O'Connor (Aus/AG2R Citröen Team)12h44:20.

.2. JUAN AJUSO (Esp/UAE Team Emirates) a 10.

.3. Nairo Quintana (Col/Team Arkéa-Samsic) 12.

.4. Sergio Higuita (Col/BORA Hansgrohe) 16.

.5. Giulio Ciccone (Ita/Trek-Segafredo) m.t.