El ciclista colombià Sergio Higuita (Bora-Transgohe) va resistir ahir els atacs a Montjuïc i va guanyar l’edició 101 de la Volta a Catalunya, que es va acabar a Barcelona amb el triomf de l’italià Andrea Bagioli (Quick-Step) en un esprint reduït. Per la seva part, l’equatorià Richard Carapaz (Ineos), que va atacar de forma infructuosa en la pujada del castell, es va quedar amb el segon calaix del podi, a 16 segons d’Higuita. El portuguès Joao Almeida (UAE Team Emirates) va ser tercer, a 52.

Malgrat els núvols, l’ambient durant el recorregut de 138,5 km amb sortida i arribada a la capital catalana va ser agradable, entorn als 20 graus, molt diferent del sofert pels ciclistes el dissabte, amb pluja i vent. La cursa no es va trencar fins la quarta volta al circuit de Montjuïc. Hi va haver diversos atacs, però finalment van ser divuit corredors els que es van jugar la victòria final de l’etapa.