L’espanyol Carlos Sainz (Ferrari) ha estat el més ràpid aquest divendres en els primers entrenaments lliures per al Gran Premi d’Austràlia, que es disputa al circuit Albert Park de Melbourne. En la millor de les seves voltes, Sainz, que ha pujat al podi en les dues carreres prèvies i es manté segon en la classificació general provisional, ha marcat un temps d’un minut, 19 segons i 806 mil·lèsimes, amb pneumàtic tou l’únic que ha baixat d’1:20. L’espanyol ha sigut 571 mil·lèsimes més ràpid que el seu company d’equip i actual líder del Mundial, el monegasc Charles Leclerc, segon, i el mexicà Sergio Pérez (Red Bull), que ha firmat el tercer millor temps a 593 mil·lèsimes de Sainz.

L’altre Red Bull, amb el neerlandès Max Verstappen, vigent campió, ha quedat quart a 820 mil·lèsimes de l’espanyol, mentre que el britànic Lewis Hamilton, set vegades campió del Mundial de F1, ha acabat setè a 1 segon i 221 mil·lèsimes de Sainz. Per la seva banda, Fernando Alonso (Alpine) ha acabat la sessió a la novena plaça i ha parat el cronòmetre a 1.423 segons del millor temps, tot i que ha estat superat pel seu company d’equip, el francès Esteban Ocon, que ha acabat sisè.

Després de dos anys consecutius cancel·lat arran de la pandèmia de la covid-19, el GP d’Austràlia torna al Mundial de Fórmula 1 després d’una remodelació del traçat, amb una longitud de 5,303 quilòmetres, com a tercera prova del calendari, quan tradicionalment obria el Mundial.