Guanyar un partit al 99 és un fet inusual però ahir, com en la primera volta al RCDE Stadium, l’Atlètic va vèncer l’Espanyol amb un gol en el descompte. Si fa tretze dies, un penal al 96 va causar la derrota al camp de la Reial Societat, ahir Carrasco va executar les aspiracions blanc-i-blaves en el 99 després que Figueroa Vázquez decretés pena màxima per una mà clara però opinable de RdT.

Fins aleshores, l’Espanyol havia fet mèrits per puntuar. Jugant amb tres centrals, va ser ambiciós i va obligar Simeone a fer tres canvis al descans. Al 51, Carrasco es va desfer d’Aleix i va batre Diego per baix. Però RdT va empatar al 74 transformant una falta en què Oblak no va estar encertat. Els locals jugaven amb 10 per una polèmica expulsió de Kondogbia, que va veure la segona groga per tocar les mans una pilota que havia sortit rebotada d’un company. L’Atlètic va pressionar i va tenir premi quan, en un córner, RdT va refusar amb tan poc encert que va tocar la pilota amb la mà.

Benzema liquida la lliga culminant en el temps de descompte la remuntada a Sevilla (2-3)

Les matemàtiques encara no ho diuen, però el títol es va tenyir ahir de blanc. L’equip d’Ancelotti va remuntar el 2-0 en contra que van situar en el marcador els gols de Rakitic (min 21) i Lamela (25) i les dianes al segon temps de Rodrygo (50), Nacho (82) i Benzema (92) van capgirar la truita. Quan només falten sis jornades, els blancs tenen 15 punts d’avantatge sobre el Barça, que avui (21 h) rep el Cadis en la cloenda de la jornada 32 al Camp Nou i encara té pendent el partit amb el Rayo.

El matx del Sánchez Pizjuán va tenir protagonisme arbitral per la no expulsió de Camavinga i la incomprensible anul·lació d’un gol de Vinicius.

Els blaugrana s’enfronten a un Cadis que ocupa plaça de descens amb l’objectiu d’oblidar el ridícul europeu de dijous i mantenir la segona posició. Pedri i Piqué, per lesió, i Araujo, són baixa.