Quiosc Regió7

Regió7

La Berga-Rasos-Berga creua fronteres

La prova va aplegar atletes de tot l’Estat en acollir el campionat d’Espanya de trail running per federacions autonòmiques

El campió Oriol Cardona, amb Miquel Corbera i Zaid Malek i l’atleta basca Sara Alonso va conquerir el ceptre estatal ALEX GUERRERO

L’edició d’enguany de l’emblemàtica Berga-Rasos-Berga ha permès a la popular prova ultrapassar la seva àrea geogràfica d’influència habitual i convertir la capital del Berguedà en l’epicentre del trail runnig estatal.

L’atleta basca Sara Alonso va conquerir el ceptre estatal | ALEX GUERRERO

L’esdeveniment va acollir la disputa de cadascuna de les tres categories (sènior, sub-23 i sub-20) que configuren el campionat d’Espanya de trail running per federacions autonòmiques. Un total de 187 atletes d’arreu de l’Estat van competir en alguna de les tres curses que decidien els nous campions i dos esportistes de casa nostra, el baganès Jan Torrella (Joves Atletes de Berga) i la manresana LaiaMontoya (CE Penedès), van pujar al segon graó del podi.

Finalment, no es va assolir el miler de participants, però entre les tres curses de l’estatal, la Berga-Rasos-Berga (BRB), la Berga-Queralt -Berga (BQB) i el Descens Xavi Betriu, un total de 591 corredors van completar algun dels reptes competitius de la 24a edició de l’esdeveniment.

El banyolí Oriol Cardona es va imposar en la categoria sènior masculina del campionat d’Espanya. L’atleta del Pla de l’Estany va completar els 26 km i els 3.600 m de desnivell acumulat en 2 h, 16’ i 02’’. El català Miquel Corbera (2 h, 17’ i 58’’) i el murcià Zaid Ait Malek (2 h, 20’ i 13’’) van pujar al segon i al tercer graó del podi, respectivament. El berguedà Roger Comellas (JAB) va signar la catorzena posició (2 h, 32’ i 56’’). Pel que fa a la competició femenina, la basca Sara Alonso va conquerir el títol amb un registre de 2 h, 40’ i 51’’. A més, la també basca Onditz Iturbe va ser segona (2 h, 43’ i 13’’) i la catalana Núria Gil, tercera (2 h, 48’ i 27’’).

Els corredors catalans i bascos també van dominar la categoria sub-23 de l’estatal. Gontzal Murgoitio (1 h, 01’ i 44’’) i Maria Carner (1 h, 10’ i 09’’) es van proclamar campions d’Espanya. La manresana Laia Montoya (CE Penedès), segona classificada, va travessar la línia d’arribada 02’ i 53’’ després que Carner.

D’altra banda, en la categoria sub-20, els dos guanyadors van ser catalans, Joan Castillo (43’ i 05’’) i Gabriela Lasalle (51’ i 25’’). El baganès Jan Torrella (JAB) va aconseguir el subcampionat, ja que va necessitar 23 segons més que Castillo per completar el recorregut de 8 km.

Per equips, la selecció catalana es va imposar en totes les categories amb l’excepció de la sènior i la sub-23 femenines, en les quals va assolir la segona posició rere els respectius combinats de corredores basques.

Compartir l'article

stats