Els Mossos d'Esquadra duen a terme aquest dimarts al vespre un dispositiu especial per prevenir actes violents de grups radicals del Barça, en el marc del partit de lliga que enfronta l'equip català al Celta de Vigo a la capital catalana. L'operació policial es fa després que en els últims partits celebrats al Camp Nou s'hagi detectat un augment d'accions violentes d'aquests grups radicals contra seguidors d'altres aficions i contra la mateixa policia, afirmen els Mossos. La policia recorda que en el marc de dispositius d'aquest tipus s'han localitzat i intervingut en ocasions passades armes prohibides i objectes perillosos amagats a les rodalies del Camp Nou, en els moments previs a l'inici dels partits.

Els incidents més greus registrats durant els darrers partits van tenir lloc el 10 de març en l'enfrontament de l'Europa League entre el Barça i el Galatasaray. Aquell dia, segons el cos, individus de grups radicals van cometre agressions indiscriminades amb armes prohibides i objectes contundents contra seguidors de l'equip contrari a les rodalies i accessos de l'estadi.

També hi va haver "atacs directes" contra efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra amb llançaments de pirotècnia i objectes contundents a les línies policials. Un agent va resultar ferit, segons els registres del cos policial.

El 14 d'abril, durant el partit de l'Europa League entre el Barça i l'Eintrach de Frankfurt, es van tornar a produir agressions indiscriminades amb armes prohibides i objectes contundents contra seguidors del club alemany. La policia va investigar l'autoria dels atacs i fins ara s'han detingut dues persones.

Abans, el 28 de novembre de l'any passat, també s'havia registrat una agressió grupal a seguidors ultres de l'Espanyol com a resposta, segons els Mossos, a una agressió d'uns dies abans protagonitzada per seguidors radicals del Benfica amb l'ajuda d'aquells ultres.

Fruit de la investigació que es va iniciar arran d'aquests fets, els Mossos van detenir tres membres dels seguidors ultra del Barça. Tres persones més figuren com a investigades pels mateixos fets.