La catalana Alèxia Putellas, centrecampista del Barcelona, ha sigut escollida pel grup d’observadors tècnics de la UEFA, millor jugadora de la Lliga de Campions femenina 2021-22.

La internacional espanyola, de 28 anys, ha sigut la màxima golejadora del torneig amb 11 gols, als quals ha afegit dues assistències. Va marcar en 8 dels 10 partits en què va intervenir, inclosa la final de Torí, en la qual el Lió va vèncer el Barcelona per 3-1.

Putellas, també guardonada amb l’última Pilota d’Or, rep aquest reconeixement de la Champions per segona temporada consecutiva.

La catalana, que va recórrer 53,2 quilòmetres al llarg de la competició, també forma part de l’equip ideal de la temporada, en la qual el Lió és l’equip amb més representants per davant del Barcelona, que també té a la defensa Mapi León i les migcampistes Patri Guijarro i Aitana Bonmatí.

L’onze de la temporada està format per Christiane Endler (Lió), Griedge Mbock Bathy (Lió), Wendie Renard (Lió), Mapi León (Barcelona), Salma Bacha (Lió), Patri Guijarro (Barcelona), Aitana Bonmatí (Barcelona), Alèxia Putellas (Barcelona), Amandine Henry (Lió), Ada Hegerberg (Lió), Marie-Antoinette Katoto (PSG).

Selma Bacha ha sigut declarada millor jove.