Els Golden State Warriors, amb doble-doble de Steph Curry (31 punts i 11 assistències) i Andrew Wiggins (27 punts i 11rebots), van vèncer per 109-100 a la pista dels Dallas Mavericks de l’eslovè Luka Doncic, que va posar 40 punts, i van prendre un avantatge de 3-0 a les finals de l’Oest.

Mai en la història de l’NBA un equip ha pogut remuntar una sèrie de ‘play-off’ després d’anar perdent 0-3 i els Warriors estan a un sol partit de tornar a jugar les finals de l’NBA.

Curry va superar els 30 punts per 47 vegades en la seva carrera a ‘play-off’ i va ensenyar el camí al seu equip, avalat pels 27 d’un Wiggins que va segellar un tremend mat amb una mà per sobre de Doncic que va posar costa avall la victòria en el quart període, quan els Mavs ho donaven tot a la recerca de la remuntada.

Doncic supera Nowitzki

Els Warriors van frustrar una nova monumental actuació ofensiva de Doncic, que suma ja vuit partits en ‘play-off’ amb més de 40 punts i va deixar enrere la marca de l’alemany Dirk Nowitzki, llegenda dels Mavs, present a l’estadi. No obstant, Nowitzki va registrar sis victòries i una sola derrota quan va superar aquesta barrera, mentre que Doncic té un balanç de 2-6.

Doncic i Curry no van tardar a ser protagonistes liderant els seus respectius equips, en una bona arrencada dels Warriors, que van tenir un matiner avantatge de dotze punts en el 19-7, abans que l’eslovè aixequés la veu i ajudés a retallar el marge fins a les tres unitats al final del primer període, amb un meravellós triple sobre la botzina.

Els Mavs, empesos pel seu públic, van completar la seva remuntada amb una contundent arrencada en el segon quart (16-6) per posar-se per davant 38-31, però en aquell moment va tornar a aparèixer Curry amb uns triples contundents que van permetre als Warriors arribar líders al descans, amb un 48-47 en el lluminós.

Festival de Curry

Steph portava ja tres triples al descans, mentre que en els Mavs, Doncic en sumava 15 amb 7 rebots, avalat pels 12 de Jalen Brunson i els 11 de Spencer Dinwiddie. Tots dos van acabar amb 20 i 26 punts, respectivament.

L’equip de Steve Kerr va construir els seus triomfs davant els Mavs amb uns brillants tercers períodes i la història no va canviar en l’American Airlines Center, amb cap altre parcial de 30-21 al ritme de Curry.

Va firmar onze punts més, amb dos de tres en triples, davant uns Mavericks en els que Doncic només va tenir un dos de cinc en tirs i els Warriors van incrementar el seu marge fins al 78-68.

També va ser valuosa l’aportació de Draymond Green, qui malgrat tenir problemes de faltes, ja quatre en el tercer període, va anotar quatre punts i va repartir tres excel·lents assistències en el període.

El poder de Wiggins

Ho va donar tot Doncic en l’intent d’evitar la derrota dels Mavericks, però a les seves grans jugades ofensives els Warriors van respondre a base de triples de Curry i Thompson, i amb un Wiggins que va regalar la imatge de la nit.

Va connectar un tremend mat per sobre de Doncic que va deixar bocabadat l’American Airlines Center i que va mantenir els deu punts de marge (93-83).

Doncic va arribar als 40 punts amb unes magistrals jugades i va donar a Dinwiddie l’assistència per al triple del 99-104 que va tornar esperances al seu equip, però segons després va anar Poole que va connectar el tir de tres punts que sentenciaria el xoc.

Per davant 3-0 en la sèrie, els Warriors jugaran davant Dallas aquest dimarts amb la possibilitat de sentenciar la sèrie i segellar el bitllet per a les Finals, contra el guanyador del Boston Celtics-Miami Heat.