El pilot italià Francesco 'Pecco' Bagnaia (Ducati) s'ha imposat aquest diumenge a la carrera de MotoGP del Gran Premi d'Itàlia, vuitena cita del Mundial de motociclisme, davant dels dos primers del campionat, el francès Fabio Quartararo (Yamaha) i l'espanyol Aleix Espargaró (Aprilia), mentre que Marc Márquez (Repsol Honda) s'acomiada momentàniament del Mundial per sotmetre's a la quarta operació tancant el 'Top 10'.

Amb la seva primera victòria a Mugello, 'Pecco' puja a la quarta plaça de la general de pilots, a 41 punts del líder Quartararo (122); el de Niça comanda la general amb vuit punts de renda sobre Aleix Espargaró (114), que ha encadenat quatre podis consecutius. A més, tan Quartararo com Espargaró s'han beneficiat de la caiguda d'Enea Bastianini (Ducati), tercer del Mundial (94).

Sense l'amenaça de la pluja que va sorprendre els pilots a la Q2, l'italià Luca Marini (Ducati) s'ha posat al capdavant després d'avançar a la sortida al 'poleman' de dissabte, el seu compatriota Fabio Di Giannantonio (Ducati), però ha estat Marco Bezzecchi (Ducati) qui ha aconseguit assentar-se al primer lloc al cap d'unes voltes.

A la desena volta, però, 'Pecco' Bagnaia (Ducati) ha pres la iniciativa i s'ha sabut defensar de totes les envestides dels rivals fins a la línia de meta.

Maverick Viñales (Aprilia) ha acabat dotzè, just davant de Jorge Martín (Ducati) i d'Àlex Márquez (Honda), i Raúl Fernández (KTM) vint-i-unè. Ni Joan Mir ni Àlex Rins (Suzuki) ni Pol Espargaró (Repsol Honda) han aconseguit acabar.