L’equip femení del Club Egiba capitanejat per Lorena Medina ha obtingut avui al vespre a Pozuelo de Alarcón (Madrid) la segona posició a la final de la Lliga Iberdrola, que ha reunit les quatre millors formacions de l’estat. Les manresanes han revalidar l’èxit de l’any passat i només han estat superades en el còmput global pel Xelska balear després de les quatre rotacions.

«Estem contents perquè hem fet una bona competició, però ens queda el regust de saber que hauríem pogut aspirar al primer lloc», ha explicat Xavier Casimiro, director esportiu del club. L’Egiba ha acudit a la cita amb un equip format per gimnastes d’experiència internacional i altres més novelles però de nivell, que han eixamplat la base del conjunt. «En altres ocasions teníem dues o tres noies que tiraven, però ara hi ha més grup», ha afegit el tècnic.

El Xelska balear s'ha endut el títol amb 192.967 punts després dels quatre aparells. L’Egiba ha acabat segon amb 189.267 lluitant fins el darrer aparell. «Nosaltres estàvem a les paral·leles i elles al salt i el primer lloc encara no estava decidit», ha apuntat Casimiro. El bronze ha estat pel CGE Les Moreres d’Esplugues de Llobregat, amb 184.500. Fora del podi, el CG Terrassa s'ha quedat en 171.301 punts.

Per arribar a la fase final de la Lliga Iberdrola, els quatre equips van superar dues rondes prèvies, en una de les quals l’Egiba va disposar del concurs de la destacada gimnasta holandesa Tisha Volleman. Avui, però, tota la formació ha estat local, a diferència del planter que ha presentat el Xelska, en el que hi havia especialistes de la talla de la israeliana Ofir Netzer (13.167 en salt), la italiana Matilde Ferrari (12.967 en salt) i l’alemanya Katharina Lisa Hill (12.667 en assimètriques).

Sumades a les mallorquines Maia Llàcer, que acudirà als propers Jocs Mediterranis, i Manuela Poggio, el Xelska forma un conjunt molt potent i la dimensió del qual dona una perspectiva acurada del mèrit del treball que ha realitzat l’Egiba, liderat per una Lorena Medina que ha estat la millor de tota la competició i l’única en superar els 50 punts.

La gironellenca, que també integrarà la selecció espanyola a la cita mediterrània que s’iniciarà el dia 25 de juny a Orà (Algèria), ha sumat 13.133 en salt, 12.100 en assimètriques, 12.400 en barra (on va ser primera) i 12.500 en terra. Paula Raya, de Les Moreres, ha fet segona, amb 49.766, i Laia Font, de l’Egiba, tercera, amb 46.167. Han completat la destacada actuació del club manresà Aina Solà, Ona Sánchez, Mar Royo, Maria Comallonga, Carla Font i Berta Monteagudo.