El títol de David Pérez en els 400 metres tanques i les medalles de plata d'Adrià García en la mateixa distància i d'Ona Bonet al salt d'alçada són el reeixit balanç de la representació de l'Avinent Manresa en el Campionat d'Espanya sub-18, que s'està disputant aquest cap de setmana a Jerez de la Frontera (Cadis). Les tres medalles s'afegeixen a les dues que van conquerir ahir dissabte Martí Serra (or en perxa) i Adrián Sedano (plata en martell).

David Pérez, que a finals de maig va guanyar l'or en el campionat català de la categoria, disputat a Manresa, es va imposar amb molta claredat en una final de clar color bagenc. El vencedor es va adjudicar el títol estatal amb un temps de 51.78 que significa una retallada de 8 dècimes de la millor marca personal. Pérez va acudir a la cita gaditana amb 52.58 i en surt amb un registre de gran nivell.

La progressió d'Adrià García també ha estat espectacular. Dels 56.90 que tenia abans d'anar a Jerez ha passat als 53.98 amb els que aquesta tarda ha obtingut la plata a la final dels 400 metres tanques. El bronze se l'ha quedat Marko Navarro (CA Sant Joan), amb 54.31.

Ona Bonet ha estat subcampiona en alçada amb 1.75, igualant la seva millor marca personal. L'atleta manresana, de només 16 anys, ha estat únicament superada per Gabriela Sanz (Saragossa), un any més gran que ella, i que ha franquejat 1.80 igualant el rècord del campionat que ostenta Gema Martín-Pozuelo des del 2003. Bonet ha tornat a saltar 1.75 en pocs dies, ja que amb aquest registre es va endur el títol català absolut fa uns dies a Tarragona.

El bronze ha estat per Paula López (CD Meliz), amb 1.73, i Aina Eberle, del Petromiralles-CA Igualada, ha acabat 10a, amb 1.55.

En el llançament de martell (3 kg), Irene Mateo, de l'Avinent Manresa, ha estat 14a i última, amb 43.77.