Regió7

Regió7

Pradas i Encuentra, a semifinals

Catalunya es juga avui amb Galícia el pas a la final de l’estatal sub-16 amb dos manresans a l’equip

Jan Encuentra (a baix, primer per l’esquerra) i Arnau Pradas (a baix, segon per l’esquerra) | FCF

La selecció catalana sub-16 jugarà avui (17 h, www.rfef.es) contra l’amfitriona Galícia una de les dues semifinals de la Fase d’Or del Campionat d’Espanya autonòmic, que té lloc a Pontevendra. El conjunt que dirigeix Rafa Beltran, en el que hi figuren el manresà del Barça Arnau Pradas i el targarí del Gimnàstic Manresa Jan Encuentra, va superar una difícil primera fase que va resoldre amb una victòria i dos empats i es disputarà una plaça per a la final contra l’esquadra vencedora de l’altre grup.

El campionat que se celebra en terres gallegues es va posar a caminar amb un empat sense gols davant de Castella i Lleó. El joc associatiu de Catalunya no va poder abatre el futbol rocós i combatiu de l’onze castellà. Una pilota al pal del jove blaugrana Lamine Yamal hauria pogut decantar el matx a favor de l’equip català, però la sort no va estar del seu costat.

En la segona jornada, Madrid i Catalunya van protagonitzar un partit ple de gols i que es va decantar a favor dels catalans per 3-4. Lamal, al primer temps, i Pradas, al minut 52, van posar el 0-2 en el marcador, però el matx encara tenia uns quants girs de guió previstos. Rajada i Becerra van empatar 2-2 (min 70), però desseguida Catalunya va tornar a agafar dos gols de marge gràcies a Escaler i Burgos. Era el minut 76 i els madrilenys ja només van tenir temps d’escurçar la diferència amb una diana a darrera hora d’Álvarez.

La sort de Catalunya en el campionat quedava pendent de la tercera jornada, amb un Catalunya-País Basc decisiu. Els de Beltran van esgarrapar un empat després que Escaler empatés al 53 el gol de Diallo del 43: l’1-1 final donava el bitllet a Catalunya en combinació amb la derrota de Madrid enfront de Castella i Lleó.

Davant dels bascos, Catalunya va sortir amb molta empenta perquè era conscient de la importància dels punts. La primera ocasió va anar a càrrec del manresà Pradas, però el seu xut va sortir fregant el pal dret de la porteria rival.

Galícia, invicte a la primera fase, serà el rival de Catalunya amb una plaça per a la final en joc. Dues hores més tard (19 h), Castella i Lleó i Andalusia pugnaran en l’altre semifinal.

Jana Rueda, semifinalista

Dies enrera es va disputar a Cartagena la Fase d’Or del Campionat d’Espanya autonòmic, on la selecció catalana femenina sub-15, amb Jana Rueda (CF Igualada) a les seves files, va caure en les semifinals davant Andalusia. Les catalanes van obtenir triomfs a la primera fase: 7-3 contra el País Basc, 7-0 a les Illes Canàries, amb el quart gol obra de la igualadina, i 2-0 amb Galícia. La semifinal contra Andalusia es va resoldre a la tanda de penals. El duel va acabar amb empat (2-2), i en el llançaments va persistir la igualtat, però les andaluses van transformar els 5 llançaments i les catalanes 4. Andalusia va guanyar després la final per 1-3 contra Galícia.

Compartir l'article

stats