L’executiva de la FIBA es reuneix avui a la localitat suïssa de Mies, al costat de Ginebra, per determinar quins equips participaran en la propera edició de la Lliga de Campions, competició de la qual el Baxi Manresa és l’actual subcampió. Segons la informació publicada ahir per La Opinión de Málaga, del mateix grup editorial de Regió7, l’ACB podria tenir fins a sis representants en aquest torneig, quatre dels quals, entre els quals el Baxi, entrarien directament a la fase de grups. Els altres dos haurien de disputar una fase prèvia durant el mes de setembre.

D’aquesta manera, tot sembla indicar que el Lenovo Tenerife, el Baxi Manresa, el Surne Bilbao [que dimarts va informar que ha fitxat Jaume Ponsarnau com a entrenador] i l’UCAM Múrcia entrarien directament a la fase de grups. Dos conjunts més dels que ho han demanat, el Río Breogán i l’Unicaja, haurien de disputar la prèvia i els altres dos sol·licitants, el Monbus Obradoiro i el Casademont Saragossa, en quedarien fora. De tota manera, cal esperar a que tot això es confirmi, ja que l’any passat els aragonesos tenien coll avall jugar-la i van acabar a l’Europe Cup, una mena de segona divisió europea

Setmanes de moviments

L’anunci de la FIBA provocarà que arrenquin setmanes intenses quant a la preparació de la propera temporada, que comença oficialment el proper divendres, dia 1 de juliol. L’endemà, el 2, l’ACB publicarà la llista de jugadors que acaben contracte però que poden ser subjectes a tempteig pels seus equips. El Baxi hi podria incloure Yankuba Sima i Juampi Vaulet. Les ofertes es podran fer entre el 2 i el 14.

A partir del 15 s’ha de fer l’assemblea de l’ACB, que ha d’admetre el Covirán Granada i el Bàsquet Girona com a nous membres. Després d’aquesta reunió es publicaran les dates de la temporada. La lliga arrencarà probablement el 27 de setembre. El calendari no se sabrà fins a final de juliol o principi d’agost. Abans, el 7 de juliol, ja s’hauran sortejat els grups de la primera fase de la Lliga de Campions.