La saltadora de perxa de l’Avinent Manresa Mònica Clemente disputarà avui, a partir de les 19.10 hores, la final directa dels Campionats d’Espanya d’atletisme que tindran lloc durant tot el cap de setmana a Nerja (Màlaga). Clemente és l’opció de medalla més clara de tota la representació de la Catalunya central, ja que accedeix al concurs amb la segona millor marca de la temporada, 4 metres i 32 centímetres, només superada pels 4.45 de la basca Malen Ruiz de Azua, del València. Clemente ja té experiència en els podis en els estatals, ja que va ser campiona el 2018 a Getafe i subcampiona l’any següent a La Nucía.

A part d’ella, quatre representants més de casa nostra actuen en la jornada inaugural d’avui, dues d’ells en finals. Es tracta de la valenciana de l’Avinent Ainhoa Martínez, que ho farà en pes a les vuit del vespre i de Montserrat Montañés, companya de club, que ho haurà fet en martell a les onze del matí. També intervindran en la jornada d’avui Patricia Serrano, també de l’Avinent, que té la 24a millor marca en els 100 metres, i una altra opció de medalla, Eloi Santafè, del CA Igualada Petromiralles, que disputa les cinc primeres proves del decatló, en el qual parteix com quart favorit a la victòria.

Els campionats estatals es diptaran durant tot el cap de setmana, amb dotze representants de l’Avinent i tres del CA Igualada, a part del llançador de javelina navarclí de l’Unicaja Jordi Sánchez i del llançador de martell santjoanenc del Barça David Martín. Són una bona oportunitat per fer mínimes de cara a grans campionats, com mundials o europeus.