Ilias Akhomach, jugador d'Hostalets de Pierola, serà un dels futbolistes del Barça B que el 4 de juliol arrencarà la pretemporada amb el primer equip blaugrana. El jove anoienc tindrà l'oportunitat d'entrenar a les ordres de Xavi Hernández, el tècnic que el va fer debutar a l'elit la temporada passada i que ha seguit amb atenció com s'ha convertit en peça clau per a la consecució del doblet Lliga-Copa de Campions del juvenil.

Ilias tindrà durant la temporada fitxa i dorsal del Barça B, tot i que encara estarà en edat juvenil. Al club hi ha moltes esperances dipositades en ell, pel seu gran potencial futbolístic, desequilibrant quan encara els seus rivals. El d'Hostalets, per la seva banda, ha respost bé als canvis de categoria constants que ha protagonitzat durant la temporada.

L'internacional sub-19 pot jugar d'extrem pur -a Xavi li agrada tenir futbolistes que obrin molt la banda- i també ha rendit al tram final de temporada com a interior al Juvenil A d'Óscar López, amb més espai per desenvolupar el seu talent i pujar la pilota amb perill.

Ilias va ser titular al debut de Xavi Hernández com a entrenador blaugrana, al derbi del Camp Nou, i va repetir setmanes després a Mallorca. La temporada passada, la covid-19 li va jugar una mala passada i no va poder fer la pretemporada amb Ronald Koeman. Ara, tindrà una segona oportunitat.