Un parada d'Eduardo Lorrio en l'últim llançament del torn de penals va permetre a la selecció espanyola de waterpolo coronar-se per tercera vegada en la seva història campiona del món, després d'imposar-se aquest diumenge per 6-5 a Itàlia en la ronda de penals, després de concloure el temps reglamentari amb empat (9-9) en el marcador.

Triomf que va permetre a Espanya prendre's la revenja de la derrota que va encaixar fa tres anys, precisament davant el conjunt italià, en la final dels Mundials de Gwangju, on els de David Martín van caure per un clar 10-5.

Un marcador que el conjunt espanyol va semblar en disposició de retornar aquest diumenge a Budapest als d'Alessandro Campagna, després de situar-se amb un avantatge de quatre gols (4-8) en el primer parcial.

Diferència que Itàlia va aconseguir escurçar per forçar la ronda de penals, on Eduardo Lorrio, suplent al llarg de tot el torneig, es va convertir en l'heroi de l'equip espanyol després d'atorgar la victòria a l'equip espanyol en detenir l'últim llançament de Giacommo Cannella.