El FC Barcelona ha oficialitzat avui la contractació dels dos jugadors que el president Joan Laporta va apuntar durant el cap de setmana que es presentarien aquesta setmana: el migcampistà de Costa d'Ivori Franck Kessie, que ha acabat el seu vincle amb l'AC Milan, i el defensa danès Andreas Christensen, que fins el 30 de juny tenir lligam contractual amb el Chelsea.

Kessie signarà i serà presentat dimecres i Christensen el dijous. Ambdós estamparan la seva firma en sengles contractes que els uniran al Barça fins al 30 de juny del 2026, amb clàusules de rescissió de 500 milions d'euros.

Kessie, campió amb el Milan

Franck Kessie va néixer el 19 de desembre del 1996 a Ouragahio (Costa d’Ivori), i es va iniciar en el futbol en el planter de l’Stella Club d’Adjamé. La temporada 2014-15, va deixar el seu país i es va incorporar al juvenil de l'Atalanta de Bèrgam italià. Quan Gasperini li va fer un lloc al primer equip, Kessie va destacar com a golejador: de fet, en el primer partit, els dos primers xuts que va realitzar a la Sèrie A -la lliga italiana de primera divisió- van acabar amb la pilota dins la porteria rival. Amb el pas dels partits, l'ivorià es va consolidar com un dels líders del conjunt bergamasc.

El curs 2017-18, Kessie va passar a l'AC Milan com a cedit, i l'estiu va passar a ser propietat del club roig i negre perquè en el contracte hi havia una clàusula de compra obligatòria per 33 milions d'euros.

Les cinc temporades al Milan han culminat en la darrera amb la consecució de l'Scudetto, el primer de la història entitat en una dècada. Kessie ha destacat com a interior amb capacitat defensiva i, alhora, talent per al gol, i ha estat un dels jugadors més utilitzats pel tècnic Stefano Pioli.

Segons destaca el Barça, Franck Kessie "és un jugador capaç d’aportar valor tant en l’apartat defensiu com en l’ofensiu. El migcampista africà utilitza el seu vigorós físic per recuperar una gran quantitat de pilotes en totes les zones del camp i, a la vegada, per poder desarmar defenses amb les seves desmarcades a l’espai. Arran d’aquesta darrera situació, és capaç de ser molt útil per als seus entrenadors en l’apartat golejador. A més, és un veritable expert des dels 11 metres".

La presentació de l'ivorià tindrà lloc demà passat dimecres a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a les 12.15 h oferirà una roda de premsa que es podrà seguir en directe a Barça TV.

Muntatge promocional publicat pel Barça FCB

Christensen, un guanyador de la Champions per a la defensa

Andreas Bødtker Christensen va arribar al món el 10 d'abril del 1996 a Allerod (Dinamarca). El planter del Brondby va ser l'escenari de les primeres passes en el món del futbol, des d'on va passar, la temporada 2012-13, al juvenil del Chelsea. El defensa no va trigar a guanyar-se el lloc a l'equip sub-21 dels blues i José Mourinho se'l va endur a fer la gira de pretemporada. Amb només 19 anys, Christensen va convèncer el tècnic portuguès, que li va donar minuts al primer equip, sobretot en eliminatòries de Copa. El seu hàbitat natural, però, va continuar essent el juvenil, amb el que va guanyar la UEFA Youth League, la Champions de la categoria.

El Chelsea, aleshores, el va cedir al Borussia Mönchengladbach, on hi va rendir a gran nivell i jugant gairebé tots els partits durant les temporades 15-16 i 16-17, moment en que el Chelsea el va reclamar de nou. En les cinc campanyes al conjunt londinenc, els quatre tècnics que va tenir van confiar en ell, i va guanyar l'Europa League (2018-19), la Champions del 20-21 en la final contra el City de Guardiola, i la Supercopa d'Europa i el Mundial de clubs del 2021.

Christensen també ha destacat amb Dinamarca, i en la darrera Eurocopa la selecció nòrdica va ser la gran revelació, arribant a les semifinals on va caure davant Anglaterra.

El Barça destaca d'aquest central de 1.88 que "és un jugador capaç de dominar situacions defensives de qualsevol estil. Molt poderós dins l’àrea en el joc aeri, també està còmode en contextos amb la defensa més avançada. A més, amb la pilota als peus és un jugador molt tècnic que aporta moltes solucions a la fase de construcció dels seus equips. Es tracta d’un jugador que, per les seves característiques, és ideal per a l’estil de joc del Barça".

La presentació del danès tindrà lloc dijous a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a les 13.15 h oferirà una roda de premsa que es podrà seguir en directe a Barça TV.