Un eagle al darrer forat va servir a Adri Arnaus, del Moià Golf Club, per acomiadar amb bona boca la participació en la 150a edició de l’Open Britànic. El jugador català va firmar una fluixa darrera volta, però el resultat en el 18 li va permetre fer la par del camp de Saint Andrews i acabar el torneig amb una targeta de +1, finalitzant en la 76a posició final. La victòria va ser per a l’australià Cameron Smith gràcies a la solidesa amb el putt.

Arnaus va afirmar que se’n va del British «amb la motxilla carregada d’aprenentatge», i va afirmar que el darrer eagle va ser «sense cap mena de dubte el moment de la setmana. De petit penses en ser al green del 18 i fer alguna cosa especial, i jo he pogut tenir el meu moment i gaudir-lo, encara que el dia no hagi estat el més brillant».

Un bogey en el segon forat va tacar l’inici de partit d’Arnaus, que va contrarestar el mal pas amb un birdie en el setè. D’aquesta manera va finalitzar la primera meitat amb 36 cops. Però en la segona volta va tenir un moment delicat en fer dos bogeys consecutius al 14 i el 15. Afortunadament, en el forat 18, al costat de la casa club del bressol del golf, va fer un eagle i va ser ovacionat pels aficionats.

El moianès va confessar que el dia se li va fer feixuc perquè no va estar a l’altura del seu company de partit, el sud-africà Garrick Higgo, que va fer 66 cops. «Espero que en properes edicions pugui donar més guerra, polir algunes coses per estar més amunt», va afegir el moianès, que va ser olímpic l’any passat a Tòquio i que ja ha participat en tres dels quatre tornejos del Grand Slam. Només li falta el Masters d’Augusta. «Els tres majors han estat positius, però tinc la sensació que hauria pogut estar més amunt», va reconèixer.

Sobre l’Old Course del mític camp de Saint Andrews, Arnaus va explicar que «els dies d’entrenament» el va veure «bastant ferotge» pel vent, però no tant en les jornades de competició. El jugador del Moià GC va precisar, però, que «les banderes a vegades semblen inversemblants», amb referència a la posició que l’organització les situa dins dels greens dels divuit forats del recorregut.