El ceretà Kilian Jornet va afegir ahir una nova fita al seu espectacular currículum esportiu en adjudicar-se la victòria en la dura HardRock100, una prova de 100 milles que té lloc a les muntanyes de San José, a l’estat nord-americà de Colorado. Jornet, a més, va batre el rècord de la cursa, que ostentava el francès François D’Haene (Salomon), una de les llegendes de la curses d’ultratrail.

Kilian Jornet, en la temporada de debut amb l’equip NNormal, es va presentar a la sortida de la HardRock100 amb la intenció de ser el més ràpid de la història. La fita era doble: quedar primer i rebaixar el registre de 21 hores, 45 minuts i 50 segons que D’Haene va fer l’any passat. Davant seu, 100 milles –més de 160 km–, amb un desnivell acumulat de 10.000 m i una altitud mitjana de 3.400 m.

Durant part de la prova, ambdós van anar junts, amb la companyia de Dakota Jones, un altre corredor del NNormal. Plegats van superar el control de Telluride (42 km), i cap a la meitat de la cursa Jones va intentar marxar. La seva aventura en solitari, però, va durar poc, i D’Haene i Jornet van arribar plegats a 10 milles per al final. En aquell moment, el català va pressionar i va iniciar el descens de més de mil metres de desnivell negatiu a tota velocitat, i va entrar a meta amb 21.36.24, nova plusmarca de la competició.

D’Haene va ser segon, a un quart d’hora (21.51.19), i Jones tercer, amb 23.06.17. En categoria femenina, Courtney Dauwalter va dominar amb claredat i va completar les 100 milles en 26.44.36. La propera cita de Jornet serà la Sierre Zinal, de 31 km, a França, el dia 13 d’agost.