La conclusió d’un cicle esportiu i la retirada o la marxa de la majoria dels jugadors que han configurat la columna vertebral del Club Esportiu Berga durant les últimes sis temporades obliguen el tècnic berguedà Christian Fernández a renovar la meitat de la plantilla blanc-i-vermella per afrontar amb garanties el proper curs esportiu a Segona Catalana.

En aquest context, la decisió presa pel capità Marc Sala i per l’emblemàtic golejador Miki López de continuar en actiu un exercici més dota el conjunt berguedà dels líders que han de tutelar el relleu generacional al primer equip del CE Berga.

Miki López va ser, conjuntament amb l’incisiu jugador de banda esquerra Joan Noguera, el tercer màxim golejador de l’equip blanc-i-vermell la temporada passada. Ambdós van materialitzar 8 gols. El santfruitosenc Ignasi Sala en va marcar 10 i Ramon Artigas es va reivindicar com el rematador per excel·lència dels berguedans en batre la porteria dels oponents en 13 ocasions.

El tècnic, Christian Fernández, també ha segellat, els últims dies, el fitxatge del jove central David Artigas, jugador que fins ara militava al CCR Alt Berguedà (Tercera Catalana). Per tant, a hores d’ara, l’exjugador del CE Manresa ja disposa de disset futbolistes: els porters Iván Gil i Enric Sánchez (juvenil); els defenses Marc Sala, Toni Liria, Oriol Ruiz, David Artigas (CCR Alt Berguedà) i Quim Creus (CE Manresa/juvenil); els migcampistes Marc Torres, Arnau Hernández, Jordi Bancell i Iván Cáceres (CE Sallent); i els mitja puntes o davanters Joan Fígols Joanet, Èrik Romero, Álex Borja, Ramon Artigas, Miki López i Iker Urgelés (CE Manresa/juvenil). Aquest estiu, han estat baixa el porter Dani Peralta (retirat); els defenses Pol Comellas (Club Gimnàstic), Carles Blanch i Gerard Martínez (retirat); els migcampistes Oriol Dalmau i Joan Noguera (retirat); i els davanters Ignasi Sala (FC Fruitosenc) i Marcel Carrera (retirat). El mig centre Agustí Casanovas i el davanter Andy Crespo van haver de deixar el futbol el gener.

Christian Fernández assenyala que « necessitem fitxar un lateral esquerre, un migcampista i un extrem». Els berguedans iniciaran els entrenaments el dimarts, 16 d’agost i, a més de prendre part a a la Copa Cor de Catalunya, jugaran quatre amistosos al Municipal de Berga. Els seus oponents seran l’Alzamora CF (20 d’agost), el CF Calders (24 d’agost), el CE Súria (7 de setembre) i el Valldoreix FC (11 de setembre).