Josep Garcia va reaparèixer amb un bon sabor de boca en el Mundial d’enduro, fent un quarta i una tercera posició en les dues jornades del Gran Premi d’Eslovàquia, cinquena prova puntuable d’un certamen que en té set en el calendari. «Ha estat un bon cap de setmana», va declarar el pilot surienc un cop acabada la competició.

Després de la lesió que es va fer a Itàlia, Garcia va estar absent del Gran Premi de Portugal que es va celebrar a principis de juliol. També va tenir un accident un dels seus grans rivals, Wil Ruprecht. Ambdós, però, van tornar ahir a les pistes amb les seves motos i van contribuir a un altre cap de setmana de màxima intensitat, en què el corredor australià va esdevenir el gran protagonista i es va endur les dues victòries parcials. Malgrat això, Andrea Verona es manté en el liderat del campionat.

«Ha estat fantàstic recuperar-se amb una doble victòria», va comentar Ruprecht sobre la seva actuació al circuit de Gelnica. «Els camins estaven relliscosos per culpa de la pluja nocturna», va afegir sobre la segona jornada: «I he patit a l’última volta».

Dissabte, Verona va seguir les petjades a Ruprecht, però l’italià no va tenir una bona segona jornada, i només va poder ser cinquè. Josep Garcia, per la seva part, va demostrar que està recuperat i va anar de menys a més. El primer dia va finalitzar quart, darrere només dels dos pilots esmentats i de Steve Holcombe. L’endemà, diumenge, el bagenc va millorar una plaça la seva prestació anterior i va ser tercer.

«Ha estat molt dur físicament tornar a córrer després de la lesió, però els resultats indiquen que ha estat un bon cap de setmana», va explicar Garcia. Analitzant la seva actuació, va admetre que «encara he de recuperar la velocitat de la cursa. Aquest matí estava cansat, però em sentia bé al migdia, fins que un xoc m’ha fet caure. Però estic content amb el tercer lloc de la general».

El pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu va destacar sobretot diumenge, amb una setzena plaça. En la general d’Enduro 3 ocupa la desena posició. La sisena i penúltima cita del campionat serà el Gran Premi d’Hongria aquest proper cap de setmana.