La UE Sant Andreu es va imposar als seus dos oponents al grup 3r de la primera fase del Torneig d’Històrics i serà el rival del guanyador del grup 4t, en el qual figura el CE Manresa, a la segona semifinal del trofeu, que es jugarà dissabte, a partir de les 20 hores. Per tant, si els jugadors de Ferran Costa superen avui a la Unió Atlètica d’Horta i a la FE Grama, tindran l’oportunitat de revenjar-se del conjunt andreuenc, l’equip que els va deixar fora de la final, la temporada passada, a la tanda de penals.

Sergi Arranz i Josu Rodríguez van golejar el FC Martinenc | ÀLEX GALLARDO

El vigent campió del Torneig d’Històrics (Tercera Divisió) i el FC Martinenc (Segona Catalana) van disputar el derbi barceloní que va obrir la tercera jornada de la competició. La UE Sant Andreu va evidenciar la seva superioritat des dels primers minuts i una assistència de Josu Rodríguez va habilitar Sergi Arranz per marcar, amb el cap, el seu primer gol amb el conjunt andreuenc (min 3). Cinc minuts després, la rematada de cap de Juanlu va estar a punt d’esdevenir el gol de l’empat. Va ser un miratge. Els jugadors de Xavi Molist van reprendre el seu domini i Genís Cargol va etzibar una gardela al pal (min 25). Quan faltaven vuit minuts per al final de la confrontació, Josu Rodríguez va protagonitzar una gran jugada individual que va culminar amb segon gol dels andreuencs. Sergi Arranz va transmutar el triomf en golejada (3 a 0) gràcies a una nova assistència de Josu Rodríguez (min 43).

El segon duel també es va caracteritzar pel domini de l’equip de superior categoria, el FC Cerdanyola (Tercera Divisió). Els vallesans van malbaratar tres ocasions de gol abans que Max Marcet els donés avantatge (min 25) amb un xut des de l’interior de l’àrea de penal. Bruno Lorente (min 43), amb una rematada d’esperó, va segellar la victòria de l’equip de Toni Carrillo (0 a 2).

El matx decisiu entre el FC Cerdanyola i la UE Sant Andreu es va caracteritzar per la intensitat. L’andreuenc Martí Alonso va rematar al travesser una centrada de Genís Blasco (min 18) i el vallesà Dani Martí va posar a prova el porter Miguel Ramos amb un potent xut. Alberto García va donar el triomf al vigent campió amb un golàs per l’escaire en el darrer minut (1 a 0).