La configuració de la plantilla del CF Solsona ha estat laboriosa, enguany. No endebades, només dos dels disset futbolistes que van maldar fins a l’última jornada per assolir la permanència del conjunt escapulat a Primera Catalana continuaran el proper exercici al primer equip solsoní: el lateral dret o central Xa-vier Ribera i el central Adrià Barniol.

Dues renovacions, onze futbolistes procedents del filial, un mitja punta incorporat des del juvenil, un jugador que reprèn l’activitat i un fitxatge. Amb aquests recursos, els tècnics Eduard San José i David Jaray han posat fil a l’agulla a la reconstrucció de l’equip. Els setze jugadors que s’han compromès a iniciar la pretemporada com a membres de la nau capitana del CF Solsona, el dimarts, 16 d’agost, són els porters Albert Colell (CF Solsona B) i David Soria (CF Atlètic Gironella); els defenses Guiu Montaner (CF Solsona B), Roger Ribera, Adrià Barniol, Ignasi Ballarà (CF Solsona B) i Gerard Baliellas (CF Solsona B); els migcampistes Sergi Vendrell (CF Solsona B), Artem Melnyk (CF Solsona B), Joan Vendrell (CF Solsona B), Àngel García(CF Solsona B) i Hug Plans (CF Solsona B); i els davanters Aniol Serra (FB Solsona Arrels/juvenil), Andrei (es reincorpora a la pràctica del futbol), Àngel Pérez (CF Solsona B) i Modestas Melnikas (CF Solsona B). Per completar la plantilla, els tècnics preveuen fer quatre fitxatges. Les quinze baixes que s’han registrat a l’equip han estat les dels porters Agustí Mora (CF Igualada) i Jaume Figueras (CE Puig-reig); els defenses Xavier Ratera (CF Cardona), Pol Pujol (CF Cardona), Marc Guijarro (CE Puig-reig), Arnau Murcia (retirat) i Xavi Ferrer (CF Caldes); els migcampistes Marcel Bellido (FC Pirinaica), Marc Torres (CF Martorell) i Albert Garrido (CF Martorell); i els davanters Joel Fernández (CE Puig-reig), Marc Díaz (FC Pirinaica), Roger Alsina (AEC Manlleu), Joel Canals (CE Puig-reig) i Marc Vilajosana (AEC Manlleu).

El CF Solsona jugarà el primer amistós el diumenge, 21 d’agost, contra la UE Sant Pau. Els escapulats disputaran el partit d’anada dels quarts de final de la Copa Lleida al feu del FC les Borges Blanques (Segona Catalana) el dissabte següent. Una setmana després, rebran al Municipal de Solsona el conjunt de les Garrigues. Entremig, el CF Solsona s’enfrontarà al CF Atlètic Gironella (30 d’agost) i al FC Joanenc (1 de setembre), en partits corresponents al grup A de la Copa Cor de Catalunya.