Sens dubte, per a la UE Sants el Torneig d’Històrics és una competició especial. No endebades, els barcelonins van ser finalistes de la darrera edició. Ahir, la formació representativa del popular barri (Primera Catalana) va afrontar amb la seva característica tenacitat la semifinal contra el Terrassa FC (Segona RFEF) i va signar un meritori empat sense gols contra els egarencs que va propiciar que el primer finalista es decidís en una emocionant tanda de penals. Només llavors, l’equip de Jordi López es va poder imposar al seu oponent (4 a 2). El porter José Ortega va aturar el llançament de Joan Rovira i, tot seguit, el davanter Aythami Perera va segellar la classificació del Terrassa FC. Tres anys després d’assolir el seu primer i únic títol, els vallesans tornaran a jugar la final.

El Terrassa FC va evidenciar la seva superioritat durant el primer acte davant una resilient UE Sants. Els vallesans es van fer amb la iniciativa ofensiva i el mig centre Álex Fernández va tenir la primera ocasió. Un servei de falta executat pel migcampista des de la frontal de l’àrea de penal va sortir lleugerament per sobre del travesser de la porteria de Guillem Castelló (min 10). Un minut després, el porter santsenc es va haver de lluir per conjurar la perillosa rematada de Pablo Servetti.

La primera aproximació de l’equip de Borja López es va produir al minut 21. Marc Gabaldón va etzibar una gardela des de la frontal que no va inquietar Marcos Pérez. La rèplica va anar a càrrec del jove extrem Marc Rodríguez. L’egarenc va rebre escorat a l’esquerra i va efectuar un xut que va descriure una enverinada paràbola. Guillem Castelló va impedir, amb una magistral aturada, un gol per l’escaire (min 24).

Franco González va generar la millor ocasió dels santsencs durant el primer acte (min 30), però Marcos Pérez va blocar el seu xut. Cinc minuts després, el lateral esquerre Lucas Viña va tenir la quarta i última oportunitat del Terrassa FC durant aquest període inicial. Guillem Castelló va refusar el seu potent xut sec.

El tècnic vallesà, Jordi López, va optar per presentar un onze completament nou a la represa i el jove davanter francès Lucas Bastie va fregar el pal de la porteria de la UE Sants amb una rematada creuada (min 49). Tres minuts després, el santsenc Iván García va tenir una immillorable ocasió, però José Ortega va neutralitzar la seva rematada de cap.

Els barcelonins van discutir la possessió de la pilota al seu oponent durant tot el segon acte. Fins i tot, un servei de falta executat per Sergio Mulero es va estavellar a un dels pals de la porteria egarenca (min 65). Ja en el darrer minut, Aythami Perera va gaudir de l’última ocasió del Terrassa FC. La rematada final del davanter canari va ser tova i els penals van haver de determinar el finalista.