Fins a 55.000 persones han vist els bagencs David Escobar i Biel Macià empaitar-se en el primer mundial de tocar i parar de l'Estat celebrat aquest dimecres a Barcelona. Els joves de la Catalunya Central han estat dos dels deu professionals del parkour seleccionats d'arreu d'Espanya per competir en el torneig organitzat per Samsung i narrat per l’streamer i comunicador Ibai Llanos a través del seu canal de Twitch. 

La competició va arrencar ahir a 2/4 de set de la tarda i es va poder seguir a través de Twitch. Els deu participants es van dividir en dos equips de 5x5 i van disputar una competició adaptada al parkour del clàssic tocar i parar. En un circuit ple d'obstacles, els atletes van haver de posar a prova la seva agilitat, rapidesa i creativitat per aconseguir un únic objectiu: escapar de les mans del seu adversari durant 15 segons. Aquesta modalitat s'anomena Chase Tag i es tracta de la variant del parkour que pretén fer el salt als Jocs Olímpics.

Escobar i Macià es van enfrontar en la ronda inicial, disputada per conèixer les habilitats de cada atleta i poder configurar els equips per a la competició final. Tots dos van acabar compartint bàndol. Els dos equips - Flip i Fold- es van disputar la victòria a un màxim de cinc punts, que s'obtenien si l'evasor aconseguia escapar del seu caçador abans que finalitzés el temps de cada ronda.

Macià va estar al límit d'assolir el punt final de la competició en una jugada que els presentadors, amb Llanos inclòs, van descriure "de bàrbara". Finalment, va ser Escobar, presentat a l'inici de la competició com "la promesa de la tarda", l'encarregat de donar la victòria a l'equip. El jove, veí de Sant Salvador de Guardiola, ha assegurat que no va ser conscient de l'oportunitat que va tenir de guanyar el darrer punt per Fold, però que en tot moment va tenir clar que "si era l'última partida que faria, calia donar-ho tot".

El primer mundial de Chase Tag a l'Estat

L'esdeveniment, creat per Samsung en el marc de la promoció del llançament dels dos nous models d'smartphones plegables de la marca, és el primer que es retransmet a l'Estat. Tanmateix, per a Ibai Llanos no és la primera vegada que presenta un mundial d'aquestes característiques. Ja ho va fer el 2018, quan el comunicador era reconegut per narrar esdeveniments esportius i competicions de videojocs. En aquell temps feia la narració de competicions que aplegaven professionals d'àmbit internacional i no d'estatal com en aquest cas.

Actualment, el Chase Tag compta amb lligues internacionals com la World Chase Tag, que cada any organitza diferents esdeveniments, principalment al Regne Unit, els Estats Units i al Japó.