La prova de 31 km que uneix les poblacions suïsses de Sierre i Zinal va tenir domini kenyà amb els triomfs de Mark Kangoo i Esther Chesang. Per la seva part, el ceretà Kilian Jornet va finalitzar cinquè després de patir rampes i de cedir la quarta plaça gairebé a la meta i per només un segon.

La Sierre-Zinal és una prova de les Golden Trail World Series i, així mateix, de la Copa del Món de curses de muntanya, i és coneguda com la prova dels 5 quatre mils, ja que durant el recorregut es poden veure el Weisshorn (4506 m), el Zinalrothorn (4221 m), l’Ober Gabelhorn (4063 m), el Matterhorn (4.478 m) i el Dent Blanche (4.357 m).

Pocs dies abans d’afrontar l’imponent repte de l’Ultra Trail del Mont Blanc (22-28 d’agost), amb 160 km i 10.000 m de desnivell positiu, Jornet va prendre la sortida en una cursa en la qual encara ostenta el rècord amb 2.25.35. La victòria, però, va ser per a Kangoo amb un temps de 2.27.31. L’alacantí Andreu Blanes (2.29.19) i el també kenyà Patrick Kipngeno (2.29.35) el van acompanyar en el podi. Jornet va fer cinquè amb un reigstre de 2.30.19, un segon més que el kenyà Petro Mamu.

Del país africà també va ser la vencedora, que no va fer el rècord. Esther Chesang va guanyar amb 2.52.01, superant la local Mande Mathys (2.52.32) i la seva compatriota Philiaries Kisang (2.58.00).