La primera jornada d’activitat en el Campionat d’Europa júnior va deparar ahir una vuitena posició de la selecció espanyola en la classificació final per equips, amb el gimnasta de Sant Joan de Vilatorrada Álvaro Giráldez realitzant els sis aparells. El representant de l’Egiba va ser 45è de la classificació individual i no va poder entrar en cap final individual.

La millor actuació del combinat espanyol a l’Olympiahalle de Munic va ser la plata individual de Daniel Carrión, amb una nota de 79.032 punts, per darrera només del campió, l’hongarès Botond Molnar, amb 79.964. El britànic Reuben Ward es va penjar la medalla de bronze, amb 78.966.

Per equips, Itàlia (237.395) es va proclamar campiona, seguida de França (236.160) i Gran Bretanya (236.129). Espanya va acabar vuitena amb 232.896 punts. A més de Carrión, també van disputar els sis aparells Pablo Ruiz, que va fer el 33è amb 75.132, i Álvaro Giráldez, 45è amb 73.731.

El gimnasta de Sant Joan de Vilatorrada, que el curs vinent continuarà essent júnior, va fer una bona actuació global, exceptuant l’infortuni que va patir en el cavall amb arcs. Giráldez va ser 18è en barra, amb 12.700, i va fer 12.733 en terra (44è), 12.566 a les anelles (41è), 13.700 en salt (34è), 12.266 en paral·leles (58è). Malauradament, però, en el poltre va patir dues caigudes i va ser puntuat forçosament baix, amb un 9.766 que el va deixar molt enrere.

En la jornada de finals per aparells de demà diumenge hi seran Daniel Carrión, que competirà en el salt i les paral·leles, i Unai Bigorri, que sortirà en el salt.

Espanya apunta a medalla

La selecció espanyola absoluta competeix avui (14.45 h) en la final per equips amb l’objectiu de pujar al podi, després de ser tercer en la jornada classificatòria. En l’equip hi figura el manresà de l’Egiba Thierno Diallo.