Regió7

Regió7

FUTBOL

El Barça goleja la Reial Societat amb dos gols de Lewandowski

L’entrada d’Ansu i Raphinha, la màgia de Pedri i l’olfacte golejador del davanter polonès van fer bona, per als blaugrana, la visita a la Reale Arena tot i que els locals van plantar durant una hora

Lewandowski va estrenar el seu compte golejador amb el Barça en partit oficial | EUROPA PRESS

REIAL SOCIETAT-FC BARCELONA, 1-4

REIAL SOCIETAT: Remiro, Aritz (Gorosabel, min 78), Zubeldía, Le Normand, Aihen, Zubimendi, Merino (Kabikaburri, min 78), Brais, Silva (Turrientes, min 71), Kubo (Cho, min 71) i Isak (Navarro, min 71).

FC BARCELONA: Ter Stegen, Araújo, Christensen, Eric Garcia, Balde (Raphinha, min 63), De Jong (Kessie, min 84), Gavi (Sergi Roberto, in 84), Pedri, Dembelé (Alba, min 71), Lewandowski i Ferran Torres (Ansu, min 63).

ÀRBITRE: José Luis Munuera Montero, del comitè andalús. Targetes grogues: Aritz (min 21), Le Normand (min 41) i Araújo, min 51.

GOLS: 0-1 Lewandowski, min 1. 1-1 Isak, min 6. 1-2 Dembelé, min 66. 1-3 Lewandowski, min 68. 1-4 Ansu, min 78.

Partit jugat a la Reale Arena, amb 36.201 espectadors. 

Victòria incontestable del Barça en un partit que va començar a a fer baixada quan, a l’hora de joc, Xavi va fer entrar Ansu i Raphinha i el que era un compromís complicat es va convertir en una golejada. Fins aleshores, als blaugrana els havia costat governar el partit i la Reial s’havia mostrar perillosa en atac.

Lewandowski, que ahir va fer 34 anys, va anotar el primer gol oficial amb el Barça en el primer minut, culminant una jugada iniciada per Pedri i continuada amb una cavalcada de Balde, però el protagonista blaugrana del primer temps va ser Ter Stegen, amb dues mans salvadores a xuts de Merino i Silva. El duel es va iniciar a tot ritme. La Reial Societat va robar la pilota a Araújo en l’acció inicial, el seu atac no va fructificar i el contracop va acabar amb 0-1. Però el bon sabor de boca es va agriar desseguida quan De Jong va perdre l’esfèrica de forma incomprensible, Silva va enviar a Isak en profunditat i el suec es va anticipar a Eric. Tot i que el martorellenc va recuperar la posició, el xut d’Isak va tocar el peu del defensa i la bola va agafar efecte.

El Barça, que va sortir sense cap dels quatre capitans (Busquets estava sancionat), va jugar un 3-4-3 amb Balde avançat i Ferran Torres per darrera de Lewandowski. La fórmula va donar superioritats al Barça en la sortida de la pilota, però també va crear alguns forats a les bandes que la Reial Societat va saber buscar. Els de Xavi no van poder controlar el pols davant l’animositat d’un rival amb molta mobilitat ofensiva.

El segon temps no va començar gaire millor, i Brais va marcar en una falta que era una centrada, però un atacant en fora de joc va fer el gest de buscar la rematada i el gol no va pujar al marcador. El Barça intentava tenir el control de la situació, i ho va començar a fer quan Ansu i Raphinha van entrar en acció: Xavi va doblar l’aposta posant més pólvora al camp.

Uns minuts després, Ansu va enviar d’esquena la pilota a Dembelé, que s’havia canviat de banda amb els canvis, i el francès va fer l’1-2 en un xut creuat. Lewandowski, culminant una paret entre Ansu i Pedri, amb assistència del 10, va tornar a batre Remiro i Ansu va tenir la recompensa del gol amb l’1-4 quedant-se sol davant el porter local amb una assistència acrobàtica del polonès.

Setmana amb un amistós amb el City i el sorteig europeu

La setmana que avui comença culminarà pel primer equip del Barça amb el duel de diumenge vinent (19.30 h) al Camp Nou contra el Valladolid, però abans els de Xavi tenen dos compromisos. El primer és el partit a benefici de la lluita contra l’ELA impulsat per Juan Carlos Unzué, l’ex-porter blaugrana que va ser diagnosticat d’aquesta malaltia fa un parell d’anys, i que dimecres a les 21.30 h enfrontarà el Barça i el Manchester City de Guardiola. L’endemà, a les 18 h, tècnics i jugadors estaran pendents del sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions, que se celebrarà a Istambul, seu de la final del 10 de juny.

Compartir l'article

stats