La UEFA ha engegat una àmplia investigació que afecta 20 clubs europeus, entre ells el Barça, sobre l'incompliment del 'fair play' financer la temporada 2020-21, segons publica el diari britànic 'The Times'.

Al club blaugrana no els consta aquest moviment de la UEFA, que també ja estaria valorant les sancions. La investigació afectaria la temporada en què va dimitir Josep Maria Bartomeu (octubre del 2020), coincidint amb el triomf a les eleccions de Joan Laporta (març del 2021). Aleshores, el club va tenir unes pèrdues de 481 milions d'euros, afectat per l'impacte de la pandèmia.

El rotatiu anglès revela que les sancions podrien arribar ben aviat. Fins i tot aquest mateix mes, termini que l'organisme europeu no ha precisat.

Arsenal, Barça, Juventus, Inter i Roma són els clubs a qui, si avança la investigació, podrien arribar les sancions. PSG i Olympique de Marsella també estarien afectats, tot i que es tractaria només d'un càstig de caràcter econòmic.

Amb la Superlliga com a rerefons

El Barça i la Juventus van impulsar amb el Madrid de Florentino Pérez la creació de la Superlliga europea, que entra en clar conflicte econòmic i esportiu amb la UEFA. A més, l'organisme que presideix Aleksander Ceferin està ultimant les noves regles del fair play financer, que es posaran en marxa a partir de la temporada 2023-24 on s'adoptarà un mètode en què els clubs tindran un percentatge límit de despesa en salaris, fitxatges i comissions de representants. El 2023 aquest percentatge serà del 90%, mentre que anirà decreixent de forma gradual fins que el 2024 sigui del 80% i el 2025 del 70%.