El Centre d’Esports Manresa va perdre el darrer partit de preparació previ a l’inici de la Segona Divisió RFEF contra un poderós Lleida Esportiu (2 a 5). Els jugadors de Ferran Costa van protagonitzar una llarga possessió inicial: 1 minut i 29 segons. Així doncs, una vegada més, els blanc-i-vermells van deixar palès que volien fer-se amb la iniciativa ofensiva, una pretensió que també tenien els lleidatans. El guanyador d’aquesta contesa es va dirimir en els deu minuts inicials i els jugadors de Pere Martí van imposar la lleugera superioritat de la seva línia de migcampistes. La primera ocasió de gol del partit va arribar al minut 15. Una errada en la passada de Noah va facilitar la penetració com a extrem esquerre de Manuel J. Vázquez. El davanter va habilitar amb la seva passada Adrià de Mesa per xutar ben a prop de la creueta superior esquerra de la porteria manresana. Els amfitrions insistien a buscar Noah amb reiterats serveis en profunditat que la defensa lleidatana conjurava una i altra vegada. Un servei de cantonada executat per Juan Cruz Agüero va propiciar el primer gol del Lleida Esportiu. Roger Figueras va intentar controlar la pilota sense èxit, en primera instància. L’esfèrica es va enlairar i, en caure, el central lleidatà va etzibar una volea fora de l’abast d’Òscar Pulido (min 19). Deu minuts després, Manuel J. Vázquez va culminar una incursió per l’esquerra amb una enverinada centrada que Juan Cruz Agüero va transformar en gol (0 a 2). Malgrat tot, els amfitrions no es van destarotar i ja en el temps de recuperació del primer acte, una falta lateral executada per David Acedo va permetre Javi López minimitzar el desavantatge amb una de les seves característiques rematades de cap. 

La reacció del CE Manresa es va consolidar a l’inici de la represa i va propiciar el gol de l’empat. El travesser va repel·lir un excel·lent servei de falta executat per David Acedo, però Noah va rematar de cap a gol el refús des del punt de penal (min 52). Ambdues formacions van maldar per fer-se amb el tempo del partit fins que David López va desequilibrar altra vegada el marcador en transformar un perillossísim servei de falta directe des de la frontal de l’àrea amb la col·laboració de la tanca defensiva blanc-i-vermella (min 72). Quatre minuts i escaig després, una magnífica assistència de l’interior lleidatà va habilitar Denys Svitiukha per ampliar l’avantatge del seu equip (2 a 4). Per últim, una enverinada centrada de Rubén Molina va propiciar el gol en pròpia porteria del central Antonio Pelegrín. Sens dubte, les confrontacions contra el RCD Espanyol B i el Lleida Esportiu han permès al CE Manresa constatar el nivell futbolístic de la Segona Divisió RFEF.

El lateral Ian Luca fitxa pels manresans, que cedeixen Aleix Díaz, Nocete i Pablo

La incorporació de nous futbolistes abans de l’inici de la Segona Divisió RFEF, el proper cap de setmana, no figurava en la planificació inicial de la direcció esportiva del Centre d’Esports Manresa, però les adversitats sorgides durant la pretemporada han recomanat reforçar la plantilla manresana. Ahir, en el darrer partit de preparació, va debutar amb el primer equip blanc-i-vermell el lateral dret Ian Luca Scipione Pernas. El futbolista originari de Sant Quirze de Besora, de 18 anys, s’incorpora al CE Manresa procedent del CD Tudelano (Segona RFEF). L’osonenc es va formar a cavall dels equips base del Club Gimnàstic de Manresa i del Girona FC abans de fitxar pel conjunt navarrès. La temporada passada, la seva tercera i última com a juvenil, va competir al grup 2n de la Divisió d’Honor amb el CD Tudelano i va ser convocat en una ocasió pel primer equip, tot i que no va arribar a debutar a la Primera Divisió RFEF, on llavors militaven els navarresos. Ian Luca Scipione es defineix com «un jugador de caràcter eminentment defensiu, destre en el joc aeri i molt contundent». Aquest és el tercer fitxatge que ha concretat el CE Manresa els últims dies, després de segellar les incorporacions del central andalús Paco Benítez (AD Cartaya) i del mig centre santfruitosenc Aschalew Sanmartí (UE Cornellà). 

D’altra banda, l’entitat va anunciar ahir tres cessions: la del lateral dret artesenc Miquel Nocete al FC Pirinaica (Primera Catalana); la del mig centre navassenc Pablo Fernández a la UE Tàrrega (Primera Catalana), i la imminent del mitja punta manresà Aleix Díaz, probablement a un equip de Tercera Divisió.