El ceretà Kilian Jornet s'ha imposat aquest dissabte al migdia en la Ultra Trail del Mont Blanc, la prova reina de les curses de muntanya d'arreu del món, amb la qual cosa empata amb el francès François d'Haene amb quatre triomfs en la primera posició del palmarès. Jornet ha superat el covid que l'ha afectat aquesta setmana i ha pogut córrer en sentir-se asimptomàtic, tot i que ha estat a punt de pagar l'esforç en el tram final.

A més, ha batut el rècord de la prova en convertir-se en el primer humà que baixa de les 20 hores per fer els 172 quilòmetres, amb 10.000 metres de desnivell positiu, de la cursa. Finalment, ha vençut amb un temps de 19.49.30 i ha superat el francès Mathieu Blanchard, que ha entrat segon amb 19.54.50. Tots dos han arribat igualats a l'última ascensió, la Tète aux Vents, que ha estat on Jornet ha posat distància respecte del seu màxim rival.

Tercer ha estat el britànic Thomas Evans, amb 20.34.35. A la prova també hi participava el cabrianès Lluís Ruiz, dels Mountain Runners del Berguedà, que s'ha hagut de retirar. El seu company d'equip Albert Vilà anava situat en la posició 1.666 d'homes. Dijous, la igualadina Sheila Avilés ja havia aconseguit la victòria en la cursa OCC.