La controvertida nacionalització exprés del base nord-americà Lorenzo Brown finalment, almenys des del punt de vista dels resultats, sembla haver donat la raó a la federació espanyola. El jugador del Maccabi va ser capital en el triomf del combinat estatal contra Lituània (102-94), que va donar el passaport per a uns quarts de final de l’Eurobasket en què es podria veure les cares contra la Finlàndia d’Elias Valtonen, si aquesta elimina Croàcia.

Els lituans van dur la iniciativa durant una bona part de l’enfrontament, amb fins i tot vuit punts de renda en el darrer quart (66-74). Però Espanya va reaccionar, va capgirar el resultat i hauria pogut vèncer abans de no haver estat per un cop de dits de Brazdeikis en l’últim segon del temps reglamentari. En la pròrroga, Brown va anotar 12 dels 19 punts del conjunt de Scariolo i va conduir la formació a una victòria que va segellar amb una gran assistència a Willy Hernangómez.

En els altres tres partits de vuitens de final que es van jugar ahir, Turquia, 86-França, 87; Eslovènia, 88-Bèlgica, 72 i Alemanya, 85-Montenegro, 79.