Regió7

Regió7

Un grup de menors d’entre 11 i 14 anys, autors dels crits racistes contra un jugador de la Pirinaica a Sant Vicenç

La investigació endegada pel club santvicentí i per l’Ajuntament conclou que els protagonistes de l’incident van ser una colla de joves

Imatge de la inauguració del camp de les Roques, a Sant Vicenç Arxiu / Jordi Largo

Els autors dels sons i dels gestos característics dels micos dirigits de forma despectiva a un jugador llatinoamericà de color de la formació infantil del FC Pirinaica va ser «un petit grup de joves, tots ells menors d’edat, d’entre 11 i 14 anys». Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de la investigació impulsada per la junta directiva del FC Sant Vicenç 2018 per aclarir l’autoria de l’incident racista ocorregut la matinal de diumenge al santvicentí municipal de les Roques. Recordem que el succés, avançat per Regió7, es va produir durant la segona part d’un amistós de pretemporada entre els conjunts infantils del club amfitrió i de l’entitat manresana.

El comunicat difós a través del seu compte de Twitter pel FC Sant Vicenç 2018 assenyala que «no s’han pogut rebre imatges» dels fets ocorreguts i certifica que els directius de l’entitat ja han parlat amb la junta del FC Pirinaica i amb l’entrenador de l’equip on milita el futbolista agreujat, a més d’entrevistar-se amb tots els tècnics del club amfitrió presents al camp en el moment de l’incident i amb el públic vinculat a l’infantil de l’entitat santvicentina.

Arran de la investigació, el FC Sant Vicenç 2018 constata que «es van produir insults, alguns d’ells de caràcter racista, contra un jugador de l’equip rival, que condemnem i que considerem intolerables» i especifica que «aquests insults van provenir d’un petit grup de joves, menors d’edat, d’entre 11-14 anys». Segons el comunicat, en cap cas els autors van ser «els jugadors ni els membres del cos tècnic de l’equip amfitrió, ni els pares dels futbolistes, alguns dels quals va retreure als menors» la seva actitud. Per últim, s’exposa que «els menors encara no han estat identificats».

Josep Martí i Cano, primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana i d’Esports del consistori santvicentí va detallar ahir a Regió7 «s’ha pogut determinar el perfil dels autors dels crits racistes, però ni tan sols s’ha pogut aclarir si són del poble o de fora, doncs abans s’havia jugat un altre partit amistós de futbol base». El regidor va especificar que en el supòsit que s’aconseguís conèixer-ne la identitat «es parlaria amb els seus pares i s’intentaria que aquests joves assistissin a algun tipus de taller per adquirir consciència de la riquesa implícita a la diversitat d’orígens i de cultures». Josep Martí va lloar «l’excel·lent tasca a favor de la integració social que desenvolupa el FC Sant Vicenç 2018».

Compartir l'article

stats