El joc exhibit i els resultats assolits pel Centre d’Esports Manresa en el tram inicial de l’exercici del debut dels blanc-i-vermells a la Segona Divisió RFEF són espectaculars. Sens dubte. Els jugadors de Ferran Costa van protagonitzar ahir una meritòria remuntada davant més de 700 espectadors a l’estadi del Congost i es van imposar al Terrassa FC (2 a 1). La segona victòria consecutiva dels manresans, combinada amb el triomf del líder, el CD Terol, contra el tercer classificat, l’Hèrcules CF (1 a 0), propicien que el CE Manresa ostenti la segona posició en solitari del grup 3r de la Segona Divisió RFEF.

El Terrassa FC va afrontar el duel a l’estadi del Congost amb la imperiosa necessitat d’aconseguir la primera victòria a la lliga després de sumar dos migrats empats en les quatre jornades de la competició disputades fins ara. Tot i això, els egarencs van perdre la primera pilota quan tot just s’havien consumit 23 segons i el mallorquí Jaume Pascual va culminar una acció ofensiva trenada pels amfitrions amb un perillós xut que va sortir per sobre el travesser de la porteria vallesana (min 3). 

Ambdues formacions apostaven per jugar la pilota amb criteri i per atacar quan tenien la possessió. Les incursions de Jordi Cano com a extrem esquerre es van convertir en la principal arma ofensiva del conjunt entrenat per Jordi López. Aythami Perera no va poder arribar a rematar la primera centrada enverinada efectuada per l’extrem barceloní (min 12), però la persistència de Jordi Cano va provocar el penal d’Álex Sánchez (min 17) que el davanter canari va materialitzar (min 18).

Per primera vegada a la Segona Divisió RFEF, el CE Manresa va encarar el repte de remuntar un marcador advers. Els blanc-i-vermells no es van destarotar i quatre minuts després d’haver encaixat el gol, van disposar d’una triple ocasió com a conseqüència d’un córner servit per Pau Darbra. Marcos va exhibir reflexos per conjurar amb la mà dreta la rematada inicial de cap d’Antonio Pelegrín; una segona rematada es va estavellar al travesser i la tercera, de Javi López, la va refusar a córner un defensa egarenc amb el seu porter ja batut. El servei de cantonada va habilitar Marc Martínez per engaltar un enverinat i llunyà xut ras que va sortir arran de la base del pal dret de la porteria vallesana. No endebades, el mig centre navarclí exhibia tota la seva qualitat i saviesa futbolístiques. La rèplica egarenca va anar a càrrec, altra vegada, de Jordi Cano. Una centrada de David Jiménez des de la dreta va habilitar l’extrem per rematar de cap al segon pal i Òscar Pulido va impedir que el segon gol del Terrassa FC es materialitzés (min 30). 

Els manresans havien generat més ocasions de gol (3 i 2) i accions de perill (13 i 3) que el seu oponent quan Marc Martínez va prendre la decisió d’assumir el servei d’una perillosa falta a la frontal de l’àrea de penal vallesana. La magistral gardela del navarclí es va convertir en l’anhelat gol de l’empat en el moment més oportú i adequat (min 44). 

Ferran Costa va modificar l’estructura del CE Manresa a l’inici de la represa (3-4-3) i va situar Jaume Pascual i Pau Darbra com a carrilers. L’ofensiva dels blanc-i-vermells es va intensificar. Noah va rematar de cap per sobre el travesser una centrada de Pau Darbra (min 50) i, tres minuts després, Joel Priego va servir la pilota a Jaume Pascual. El mallorquí va engaltar una inversemblant rematada de xilena que Marcos va conjurar amb una increïble estirada. A més, el consegüent servei de córner va facilitar el xut de Putxi des de l’interior de l’àrea de penal que va sortir ben a prop del pal esquerre de la porteria visitant (min 53). Els reiterats atacs dels amfitrions van fructificar quan el jove lateral Nikos Spartalis va cometre un penal sobre Javi López (min 62) que el davanter del Pont de Vilomara va transformar de forma inapel·lable (min 63). La remuntada era un fet i Pau Darbra va poder sentenciar el triomf gràcies a una assistència de Jaume Pascual, però el seu xut es va estavellar a l’exterior de la xarxa (min 67). El Terrassa FC va maldar per reequilibrar el marcador en el darrer quart d’hora de joc. Carlos Martínez va flirtejar amb el gol amb una enverinada rematada creuada des de la frontal de l’àrea de gol blanc-i-vermella (min 77) i Adri Lladó va malbaratar la centrada des de l’esquerra de Jordi Cano (min 82). La millor ocasió per aconseguir la igualada va correspondre, altra vegada, a Carlos Martínez (min 91), però la seva gardela es va estavellar al pal dret de la porteria d’Òscar Pulido.