Un gol de la davantera de l’Athletic de Bilbao Jone Amezaga al minut 85 va donar la victòria a Espanya en el primer partit del Mundial sub-17 femení que es disputa a la l’Índia. El combinat estatal té dues jugadores de les nostres comarques, la lateral berguedana Judit Pujols i la davantera martorellenca Laia Martret, cosina del defensa del Barça Eric Garcia. Pujols va ser titular i Martret va entrar en la segona part del primer partit de les espanyoles en el campionat.

L’equip estatal és un dels favorits al triomf, després del subcampionat europeu obtingut fa uns quants mesos, i vol revalidar el títol de campiones aconseguit ara fa quatre anys. Tots dos conjunts van tenir oportunitats en en els primers minuts, a peus de Camacho per a les espanyoles i de Muñoz per a les sud-americanes. El partit era molt d’anada i tornada, sense gaire control, i la blaugrana Vicky López es trobava bé en la seva faceta d’estrella de l’equip espanyol. Tot i això, Viancha va estar a punt de marcar el 0-1 al minut 42, però la seva rematada va anar massa desviada. Amb una ocasió de la madridista Partido es va acabar la primera part.

En la segona, Espanya es va avançar al minut 13, quan Vicky López va superar la portera colombiana. El VAR, però, va dictaminar que havia tocat la pilota amb la mà a l’hora de controlar-la. Laia Martret va entrar al camp per buscar més presència en atac. Llavors, el tècnic espanyol, Kenio Gonzalo, va fer tres canvis de cop. Una de les que va entrar, Jone Amezaga, va recollir la pilota per la banda dreta, va retallar una defensa i va superar Agudelo pel pal curt. Espanya suma els tres primers punts i dissabte a les cinc de la tarda s’enfrontarà a Mèxic.