El cercle virtuós en el qual s’ha immergit el Centre d’Esports Manresa manté la puixança i, ahir, els blanc-i-vermells es van imposar, merescudament, a l’estadi del Congost, a la UE Olot (1 a 0). La quarta victòria en set jornades consolida l’equip dirigit per Ferran Costa en els llocs capdavanters del grup 3r de la Segona Divisió RFEF. Els triomfs signats pel RCD Espanyol B i per la SCR Peña Deportiva impedeixen als manresans progressar a la classificació. Per tant, els blanc-i-vermells, amb 15 punts, mantenen la quarta posició, però ara gaudeixen de sis punts d’avantatge respecte del sisè classificat, el CD Eivissa Illes Pitiüses (9).

D’altra banda, vèncer el conjunt de la capital de la Garrotxa va permetre al CE Manresa establir un nou rècord d’imbatibilitat del primer equip al llarg de tota la seva història: divuit partits consecutius sense conèixer la derrota. Una consecució que evidencia la immillorable trajectòria dels manresans i que s’afegeix al fet que, en només set jornades, ja s’ha sumat un terç dels punts necessaris per mantenir la categoria al final de la competició. Tot i això, a hores d’ara, l’únic objectiu del CE Manresa és segellar la permanència.

L’equip entrenat pel veterà tècnic basc Javier Manix Mandiola va afrontar el duel a l’estadi del Congost després d’aconseguir la primera victòria de l’exercici, diumenge passat, contra la SD Formentera (2 a 0). Per tercera setmana, Ferran Costa no va poder comptar amb el lateral dret Salva i va optar per deixar a la banqueta Pau Darbra, per precaució, després de les molèsties musculars que va tenir a Lleida. El seu lloc a l’onze inicial el va ocupar Aschalew.

Ambdues formacions van palesar, des de l’inici, la seva vocació de jugar la pilota quan la tenien, però en el tercer minut de joc ja era evident que el CE Manresa superava el seu oponent en percentatge de possessió. Els olotins defensaven per ocupació de l’espai, sense pressionar. En aquest context, una vegada més, en aquest exercici Marc Martínez es va erigir en el director d’orquestra de l’atac blanc-i-vermell. Un servei en profunditat del navarclí va habilitar Noah per penetrar a l’àrea de penal visitant per la dreta i per centrar al segon pal, on Joel Priego va rematar sense adonar-se que Marc Martínez arribava en millor disposició (min 11). Dos minuts després, l’assistència de Joel Priego envers Javi López no va fructificar. La iniciativa ofensiva corresponia als manresans, que generaven accions de perill, però no clares ocasions de gol. Aquesta situació la va revertir el servei en profunditat d’Antonio Pelegrín que va habilitar Noah per penetrar a l’àrea com a extrem esquerre amb avantatge i que va obligar Oriol Ayala a fer penal per aturar-lo (min 26). El central de l’Hospitalet va assumir la responsabilitat de transformar la pena màxima, però el seu potent xut es va estavellar al pal dret de la porteria defensada per Albert Batalla, a un metre de terra (min 27).

L’adversitat no va destarotar els amfitrions. Òscar Pulido va lluir la seva habitual solvència per aturar la primera rematada intencionada dels olotins, a càrrec de Jordi Xumetra (min 31), i, a continuació, Noah es va apropiar d’un servei en profunditat que no va encertar a tallar Ayala i, després, de regirar-se, va servir l’esfèrica a Jaume Pascual. L’extrem de Ses Salines va penetrar per la dreta i va engaltar un inapel·lable xut ras i creuat que va batre Albert Batalla (min 35). La UE Olot no va reaccionar en el tram final del primer acte i Xumetra no va encertar a controlar una passada intencionada (min 42).

El destre i jove interior Josep Cerdà va intentar dinamitzar l’atac dels olotins a l’inici de la represa. Una passada de l’exjugador del Barça juvenil va habilitar Ferran Brugué per rematar, però va fer-ho massa alt (min 52). Tres minuts després, Òscar Pulido va conjurar el perillós xut ras de Josep Cerdà. Les prestacions de l’equip de la capital de la Garrotxa milloraven i els jugadors de Manix Mandiola van monopolitzar la possessió entre els minuts 56 i 63, amb l’única interrupció d’una coratjosa incursió de Toni Sureda per l’esquerra (min 61 ). La possibilitat d’afrontar l’escenari d’una mitja hora final d’insistent domini visitant semblava plausible quan els blanc-i-vermells van prendre la determinació de fer-se amo de la pilota i d’alliçonar el seu oponent sobre l’art de defensar a través de la possessió. Sense l’esfèrica, la UE Olot, lògicament, va ser incapaç de generar accions de perill. Això sí, el CE Manresa va haver de defensar-se durant els set minuts de què va constar el temps de recuperació. Quarta victòria, invictes i el filial del Reial Saragossa a l’horitzó.