Regió7

Regió7

Gimnàstica artística

La gironellenca Lorena Medina es perd el Mundial de Liverpool per una luxació de colze

La gimnasta de l'Egiba es va fer la lesió quan feia l'entrenament de podi de dijous a la tarda

Lorena Medina, amb el braç esquerre immobilitzat després de la caiguda Arxiu particular

La gimnasta gironellenca Lorena Medina no podrà participar en el Campionat del Món de gimnàstica artística, que ha de començar aquest dissabte a Liverpool. La culpa la té una luxació de colze que es va fer dijous a la tarda, en l'entrenament de podi, previ a la competició. En concret, Medina va caure de les paral·leles asimètriques i es va fer mal. Va ser traslladada a un hospital de la ciutat anglesa, on se li va posar l'articulació al seu lloc després de força hores i es va comprovar que no tenia res trencat. De tota manera, la lesió és prou important com perquè no pugui ser present en el campionat.

La lesió és un fort cop per a Lorena Medina, que havia dut a terme una gran temporada i s'havia convertit en peça clau del rejovenit equip estatal que va anar a Liverpool amb la complicada missió de ser a la final per conjunts. Espanya havia de començar a competir dissabte al vespre.

La participació d'aquest cap de setmana havia de completar una temporada de gran progressió per a l'esportista del Berguedà, que ja va ser suplent i no va viatjar als Jocs Olímpics de Tòquio però que havia entrat a l'equip estatal en un paper important de cara a les properes cites. Ella mateixa havia explicat a Regió7, hores abans de la caiguda, que estava molt contenta d'aquesta temporada, es notava totalment consolidada a l'equip i que, segurament, participaria en els quatre aparells a Liverpool. L'objectiu de l'expedició era lluitar per entrar a la final dels vuit millors, tot i que s'era conscient de la dificultat que això suposava.

Medina ha estat subcampiona d'Egiba enguany amb les companyes de l'Egiba i també va aconseguir la medalla de bronze, per conjunts, en els Jocs Mediterranis que es van disputar a Orà (Algèria). El punt culminant, segurament, va ser la seva participació en la prova de la Copa del Món que es va fer a París-Bercy, en què va entrar en la final de terra de les vuit millors i en què va acabar en vuitè lloc només per la no inclusió d'un element de dificultat. En cas d'haver-lo fet, hauria estat en disposició de lluitar per les medalles.

La gimnasta de l'Egiba mirarà de recuperar-se tan aviat com pugui, tant del cop anímic, com de la lesió, per tal d'encarar amb encara més força la propera temporada.

Amb la lesió de Medina, només queda un representant de l'Egiba al Mundial, el manresà Thierno Boubacar Diallo, que començarà a participar en la prova per equips dilluns.

Compartir l'article

stats