Regió7

Regió7

La victòria in extremis del Manresa fa pujar l'equip fins a la tercera posició (4-3)

Un golàs d'Álex Sánchez al minut 95 va facilitar una nova victòria a un Centre d'Esports Manresa que va remuntar un 0 a 2 advers

28

Cinquè triomf, quatre gols, tercer lloc Jordi Biel

Indeturable! El Centre d’Esports Manresa va sumar ahir el cinquè triomf en sotmetre la UD Alzira (4 a 3). Un golàs d’Álex Sánchez quan s’exhauria el temps de recuperació del segon període permet als blanc-i-vermells escalar fins a la tercera posició a la taula classificatòria. No endebades, el filial del RCD Espanyol només va poder sumar un empat (1 a 1) al feu de l’Atlètic Saguntí.

El duel entre manresans i alzirencs va ser vibrant. Ferran Costa va plantejar una estructura d’equip amb tres centrals (5-3-2) per contrarestar la creació de joc per l’interior del conjunt de Fran Alcoy, que es va mantenir fidel al seu sistema de joc habitual (5-4-1), tot i afrontar la confrontació amb nombroses baixes, sobretot en defensa (Carlos Moreno, José Solves i Jordi Mareñà). 

La iniciativa ofensiva va correspondre des de l’inici al CE Manresa, però els valencians van avançar-se a l’electrònic. Javi Zarzo va servir amb mestria una falta lateral i el central Juan Carlos Lázaro Kaiser va rematar de cap, de forma inapel·lable, a gol (min 9). Els blanc-i-vermells van cedir el control del tempo del partit durant tres minuts, el temps necessari per refer-se i tornar a imposar el seu domini, tot i que els xuts llunyans de Jaume Pascual (min 18) i Putxi (min 20) no van neguitejar el porter Adrián Fernández. A més, la UD Alzira oferia una notable imatge i trenava el joc amb criteri sempre que tenia la possessió. 

El CE Manresa instants abans del partit contra la UD Alzira Twitter @CEMANRESA1906

Un servei diagonal de Javi Zarzo va habilitar el lateral Sergio González per penetrar i armar una enverinada rematada que va sortir ben a prop del pal esquerre de la porteria d’Òscar Pulido. El navarclí Marc Martínez, una vegada superades les molèsties a una fàscia, oferia el seu enèsim recital del curs a l’hora de dirigir els manresans. Les accions de perill dels locals sovintejaven, però una penetració d’Álvaro Gómez fins a la línia de fons, com a extrem esquerre, va ser el preludi de la centrada que va habilitar Javier Serra per incrementar, a la regalada, des de la frontal de l’àrea de gol, l’avantatge de la UD Alzira (min 32). En lloc de destarotar-se, el CE Manresa va prémer l’accelerador ofensiu i Pau Darbra va assumir protagonisme a l’hora de generar. Una paret trenada per Salva i l’interior de Tiana va provocar el córner que Marc Martínez va servir per tal que Salva centrés al segon pal. El rebuig de la defensa alzirenca no va ser contundent i Moha va minimitzar la diferència (min 38) amb una rematada de cap (1 a 2). Tres minuts després, els visitants van conjurar dos xuts propers de Noah i un de Pau Darbra i, tot seguit, Javi López va estar a punt d’equilibrar el marcador amb una rematada creuada de cap a centrada de Salva (min 45).

Els blanc-i-vermells van mantenir l’anhel ofensiu a la represa i Joel Priego va trobar el camí per propiciar la remuntada. Dues penetracions de l’interior com a extrem esquerre van ser l’origen dels gols de Jaume Pascual i de Noah. L’extrem de Ses Salines va empatar amb un magnífic xut amb rosca armat des del vèrtex superior dret de l’àrea de penal de la UD Alzira (min 52) i el davanter d’origen ghanès va materialitzar el 3 a 2 en rematar de cap a gol la segona centrada de Joel Priego (min 55). La jugada s’havia generat arran d’una passada amb el taló de Putxi. 

La UD Alzira, tot i estar immergida a la zona de descens, va saber afrontar l’adversitat. El central Javier Soler va rematar de cap, fregant literalment el travesser, un servei de falta lateral executat per Sergio González (min 59) i Javi López va replicar amb una acció de similars característiques arran d’un córner servit per Marc Martínez (min 63). Les emocions que havia de reportar la matinal no s’havien exhaurit. Álvaro Gómez ho va certificar en protagonitzar una gran jugada individual que va culminar amb l’empat a tres (min 64). 

Qualsevol escenari final era plausible i, deu minuts després, un servei en profunditat de Juan Carlos Lázaro Kaiser va habilitar Javier Serra per penetrar a l’àrea per la dreta i per engaltar una canonada que va repel·lir el pal. A partir del minut 80, el CE Manresa es va convertir en l’única formació que maldava per vèncer. La tenacitat de Javi López va provocar una falta a un metre de la frontal de l’àrea de penal. El servei de Toni Sureda va fregar el travesser (min 93). L’àrbitre va anul·lar un gol a l’alzirenc Joan Carles Fernández Pitu per fora de joc, vint-i-nou segons abans que un rebuig de la defensa visitant habilités Álex Sánchez per etzibar una gardela que va desfermar l’èxtasi a les grades (min 95).

Ferran Costa: "Quan el resultat convidava a cedir, hem agafat el partit per les banyes"

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa va reconèixer després del matx que "sí, hem hagut de patir molt per guanyar aquest duel. La UD Alzira és un equip que fa moltes coses bé. Personalment, he gaudit molt analitzant el joc d’aquest conjunt per preparar el partit". El castelldefelenc va argumentar que "en el nostre pla de partit ideal no hi figurava anar 0 a 2. Sabíem que buscaven a Kaiser a pilota aturada, com ho sap tothom, però cada setmana aquest central, un dels millors de la categoria, marca o remata amb perill". El marcador advers va propiciar un context en el qual "era fàcil deixar-se anar, però en lloc de fer això, hem agafat el partit per les banyes i gràcies a l’actitud i a la mentalitat dels jugadors hem pogut reduir la diferència abans del descans". Per remuntar i vèncer, Ferran Costa va considerar cabdals "les associacions per l’exterior que han generat Joel Priego i Jaume Pascual". L’entrenador va argumentar que "avui, era fonamental guanyar. En aquesta categoria, quan encaixes un resultat negatiu és molt fàcil encadenar-ne un altre". Per últim, Ferran Costa va sentenciar que "anirem per feina a Alacant, hi volem vèncer".

Compartir l'article

stats