La selecció estatal de gimnàstica artística masculina va igualar ahir el millor resultat per equips que ha aconseguit en una cita mundialista. La formació liderada pel Joel Plata i Néstor Abad, que completen el manresà del Club de Gimnàstica Egiba Thierno Boubacar Diallo, el gimnasta d’origen dominicà Rayderley Zapata i el palmesà Nicolau Mir, va assolir la sisena posició final a la classificació per equips del mundial de Liverpool. Només una altra vegada, concretament el 2007, els gimnastes espanyols havien aconseguit un resultat tan reeixit.

En aquesta ocasió, l’aportació del manresà Thierno Boubacar Diallo va ser fonamental per a l’èxit de la selecció. Diallo va destacar en els dos aparells en els quals va competir: les barres paral·leles i el cavall amb arcs. La seva actuació va ser especialment remarcable en el segon. Les prestacions del manresà van ser quasi immillorables i li van permetre signar la millor nota del combinat estatal (13,533 punts) i la cinquena de tots els gimnastes que van prendre part a la final. Només van protagonitzar una actuació més ben valorada pels jutges el japonès Daiki Hashimoto (14,433), els xinesos Boheng Zhang (13,966) i Wei Sun (13,633) i el nord-americà Asher Hong (13,566). Els altres dos gimnastes espanyols que van actuar en el cavall amb arcs, Joel Plata i Néstor Abad, van merèixer una nota de 13,133 i 11,633 punts.

Pel que fa a la seva actuació a les barres paral·leles, Thierbo Boubacar Diallo va obtenir la mateixa puntuació que el barceloní Joel Plata i que l’italià Matteo Levantesi (14,266 punts). Tot i això, la valoració de l’execució va propiciar que Joel Plata ocupés l’onzè lloc a la classificació, Levantesi, el dotzè, i el manresà, el tretzè. El tercer membre de la selecció estatal que va competir en aquest aparell, Nicolau Mir, va merèixer una nota de 13,733 punts.

Joel Plata va ser el millor gimnasta espanyol en les especialitats de salt (14,666 punts), terra (13,966 punts) i barra fixa (13,900 punts). Per la seva banda, el valencià Néstor Abad va excel·lir a les anelles (13,800 punts).

La presència a la final per equips garanteix a Espanya la participació al proper mundial d’Anvers, la tardor del 2023. Aquesta cita mundialista serà classificatòria per als Jocs Olímpics que acollirà París el 2024.

La selecció de la Xina (257,858 punts) va conquerir el ceptre per equips en superar el combinat japonès, el gran favorit (253,395 punts). La Gran Bretanya va pujar al tercer graó del podi (247,229 punts).