Regió7

Regió7

FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

Empat de prestigi del CE Manresa al camp de l'Hèrcules CF (1-1)

Un penal transformat per Marc Martínez propicia la igualada dels blanc-i-vermells contra un oponent en inferioritat numèrica

Jaume Pascual (dreta) en plena lluita amb el jugador de l'Hèrcules Míchel Alex Domínguez/Información

L’anomenada por escènica que va popularitzar Jorge Alberto Valdano a finals dels anys vuitanta no va afectar els jugadors del Centre d’Esports Manresa al mundialista estadi José Rico Pérez d’Alacant. Els blanc-i-vermells van competir sense complexos a domicili contra l’històric Hèrcules CF i van signar una remarcable igualada al País Valencià (1 a 1).

Tot i això, hem de puntualitzar que el desenvolupament de la confrontació i, sobretot, el fet que els amfitrions haguessin d’afrontar els darrers vint minuts del duel amb només nou jugadors, com a conseqüència de les expulsions de Maxi Ribero i Joan Truyols, van donar una oportunitat única als manresans de vèncer a terres alacantines. La victòria hauria permès al CEManresa igualar la puntuació del CDTerol (21 punts) i arrabassar-li el lideratge pel goal average general. Els blanc-i-vermells van maldar per trobar l’escletxa idònia a la defensa local per sumar un triomf inimaginable uns mesos enrere, però els seus esforços no van fructificar. Sens dubte, els jugadors de Ferran Costa es mereixien protagonitzar aquesta consecució.

El tècnic originari de Castelldefels va optar per mantenir la mateixa estructura d’equip (5-3-2) que va presentar en el darrer partit a l’estadi del Congost. Els amfitrions van evidenciar des dels primers minuts de la confrontació que volien aconseguir la tercera victòria a l’estadi José Rico Pérez. Així doncs, la possessió de la pilota i la iniciativa ofensiva van correspondre inicialment als alacantins. El lateral Raúl Ruiz i l’extrem Nico Espinosa trobaven la fórmula de generar inquietud als blanc-i-vermells per l’esquerre de la defensa manresana. Malgrat això, els amfitrions només van crear alguna acció de perill abans d’adquirir avantatge a l’electrònic. Un servei en profunditat de Raúl Ruiz va habilitar Nico Espinosa per penetrar com a extrem dret. Moha va tallar la seva primera centrada, però la segona va propiciar la rematada creuada d’Alvarito que va superar Òscar Pulido (min 8). Nico Espinosa va tenir una lesió muscular arran de la jugada i va haver de ser substituït pel jove lateral Víctor Eimil. Alhora, Raúl Ruiz va avançar la seva posició (min 11).

El CEManresa no es va destarotar i després d’entomar els següents embats ofensius de l’Hèrcules CF, els manresans van replicar amb una doble centrada de Salva (min 17). Des d’aleshores, de forma progressiva, la possessió de la pilota es va equilibrar. El lateral Salva era el jugador més incisiu dels visitants, però la intencionada rematada de cap de Javi López es va originar en un servei de banda executat per Putxi (min 21).

Les prestacions del CEManresa van millorar encara més en els següents minuts i el central Joan Truyols es va haver d’exhibir per impedir que tres enverinades centrades arribessin al seu destinatari. La defensa local va desviar a córner el xut des de la frontal de l’àrea de penal de Salva (min 40). Un minut i escaig després, Maxi Ribero va cometre penal sobre Noah i l’àrbitre el va excloure amb targeta vermella directa. El navarclí Marc Martínez va assumir la responsabilitat d’executar-lo i va batre Carlos Abad de forma inapel·lable (1 a 1). A més, els blanc-i-vermells van sotmetre el seu oponent durant els sis minuts de temps de recuperació del primer període.

Els jugadors d’Ángel Rodríguez van revertir aquesta situació durant un període brevíssim: els tres primers minuts de la represa. Després, va reaparèixer el CEManresa capaç de moure l’esfèrica amb pausa i criteri i Putxi va entreveure la possibilitat de donar avantatge al seu equip i va etzibar una inesperada gardela des de 25 metres que es va estavellar al travesser de la porteria de Carlos Abad (min 51). Els manresans van monopolitzar la possessió entre els minuts 54 i 60. Tot seguit, un canvi d’orientació del joc de Míchel va propiciar la incursió per l’esquerra i el xut ras d’Alvarito que va neutralitzar Moha (min 63) i Jack Harper no va poder arribar a rematar una centrada des de la posició d’extrem dret de l’agosarat Víctor Eimil (min 66). La imprudent entrada de Joan Truyols a Jaume Pascual va provocar la seva expulsió (min 70) i va obrir de bat a bat la possibilitat de vèncer a Alacant. Carlos Abad va aturar el xut llunyà de Jaume Pascual (min 80). L’acció va iniciar el setge final dels blanc-i-vermells. Durant els últims tretze minuts de joc, inclosos els cinc del temps de recuperació, el CEManresa va rematar set vegades a porteria, però cap d’aquestes accions va merèixer el qualificatiu d’ocasió de gol.

Ferran Costa: «L’únic que li puc exigir a l’equip és entomar el repte d’intentar vèncer»

El tècnic del CEManresa, Ferran Costa, va voler contextualitzar la transcendència de jugar en un estadi mundialista per al primer equip blanc-i-vermell davant els mitjans de comunicació alacantins. «Per al CEManresa jugar avui a l’estadi José Rico Pérez, quan ara fa quatre temporades ho fèiem a Primera Catalana, té un valor enorme», va explicitar. L’entrenador va reconèixer que «l’Hèrcules ha exhibit un gran nivell a l’inici del partit i a nosaltres ens ha constat una mica equilibrar el balanç defensiu, sobretot pel que fa a les jugades que es desenvolupaven per l’exterior. Quan ho hem aconseguit, hem començat a créixer». «Estic satisfet de la capacitat que ha tingut l’equip de gestionar el fet de jugar en un estadi imponent, propi del futbol professional», va afegir. Costa va considerar que els seus futbolistes havien «tingut la calma necessària per jugar amb criteri» i va exposar que, a la represa, jugant amb superioritat numèrica, «l’únic que els hi podia exigir als meus jugadors era entomar el repte d’intentar vèncer. Ho han fet, però ens ha faltat encert». «Sóc conscient que l’esforç dels meus futbolistes ha estat brutal, avui», va concloure.