CE Manresa - CD Eivissa: Resiliència per segellar el sisè triomf (2-0)

Després d’adquirir avantatge, a la represa el CE Manresa va resistir els embats ofensius de l’Eivissa i va sentenciar en inferioritat

16

Les imatges del CE Manresa Oscar Bayona

El Centre d’Esports Manresa va protagonitzar una reeixida tornada a la competició de lliga i va aconseguir el sisè triomf en onze jornades a la Segona Divisió RFEF. Els blanc-i-vermells van sotmetre el CD Eivissa Illes Pitiüses (2 a 0) a l’estadi del Congost i es consoliden en el grup de sis equips que encapçalen la classificació. Els resultats d’aquesta jornada permeten als manresans situar-se en tercera posició i obrir un marge d’11 punts amb el tretzè lloc, aquell que abocarà a jugar les eliminatòries per a la permanència al final de la fase regular. A més, els jugadors de Ferran Costa s’estan fent forts al seu feu, on s’han imposat a tots els seus oponents amb l’excepció de la SCR Santa Eulàlia, formació que va signar taules (1 a 1) a la capital del Bages.

El tècnic de Castelldefels va optar, aquesta vegada, per una estructura d’equip més ofensiva (4-3-3) i va incloure per primer cop a l’onze inicial Àlex Iglesias i David Acedo, tot i que Jaume Pascual es va mantenir a la posició de lateral esquerre.

Les dues úniques ocasions del primer període es van generar de seguida, durant els quatre minuts inicials. Un servei de cantonada favorable al CD Eivissa Illes Pitiüses va propiciar la primera (min 2). Pepe Bernal el va executar al primer pal i Jaume Villar va rematar de cap fora, ben a prop del pal esquerre de la porteria d’Òscar Pulido. En contraposició, els blanc-i-vermells van encertar a materialitzar la seva (min 4). Un precís servei en profunditat d’Antonio Pelegrín va habilitar Pau Darbra per batre amb una subtil rematada rasa des de la frontal de l’àrea de penal el porter eivissenc. Un golàs! En els minuts següents, els manresans van assumir la possessió de la pilota i la iniciativa ofensiva davant un conjunt que optava per parapetar-se en defensa i acumular jugadors en els últims 35 metres, sense renunciar a jugar l’esfèrica quan la tenia. Pepe Bernal no va poder controlar una intencionada assistència de Marc Mas (min 15) i David Acedo va replicar amb un xut ras que va aturar Kellyan García després de trenar una paret amb Pau Darbra (min 18). Tot seguit, una duríssima entrada d’Álvaro Espínola a l’interior de Tiana va provocar una picabaralla dialèctica que va derivar en l’expulsió de Ferran Costa (min 19). El joc es va travar durant els minuts següents. A més, la pressió defensiva dels locals era efectiva. Un córner servit per Jaime Barrero el va rematar a boca de canó Adrián Salguero, però la defensa blanc-i-vermella va conjurar el perill (min 34). Quatre minuts després, la canonada de Jaume Pascual va sortir massa alta. El primer acte va acabar sense més incidències que les lesions dels visitants Edu Adell i Omar de la Cruz, que van haver de ser substituïts.

El CD Eivissa Illes Pitiüses va exhibir a la represa una intensitat i tensió competitives inèdites fins aleshores, i quan només s’havien jugat 22 segons, Òscar Pulido es va haver de lluir per desviar a córner el xut ras i creuat de Pol Ballesteros. Durant els primers setze minuts de la represa, els jugadors de Raúl Garrido van obligar el CE Manresa a centrar-se en tasques defensives. Juan Antonio Sánchez no va arribar a rematar l’enverinada centrada a mitja altura d’Álvaro Espínola (min 61), abans que els manresans, de forma progressiva, equilibressin el percentatge de possessió de la pilota. La lògica convidava a pensar que el pitjor ja havia passat quan una assistència de Jaume Pascual va habilitar Joel Priego per etzibar una gardela que Kellyan García va refusar amb moltes dificultats (min 73). Tres minuts després, l’expulsió per doble amonestació del polivalent Álex Sánchez va deixar els amfitrions en inferioritat numèrica. Llavors, tot feia preveure un difícil tram final de la confrontació per als amfitrions, però no va ser així. Javi López no va poder rematar la millor incursió com a extrem dret de Salva, però la pilota va anar a parar a la posició de Noah, que va obligar el porter eivissenc a lluir-se (min 78). Va ser el preludi del gol de la sentència. Un córner favorable als visitants va propiciar un mortífer contracop dels locals. Joel Priego va conduir la pilota fins a l’àrea de penal del CD Eivissa i va armar una canonada que Kellyan García va aconseguir refusar. L’acció ofensiva va continuar i la posterior centrada de l’interior va habilitar Javi López per marcar el definitiu 2 a 0 (min 80). Els eivissencs van intentar assistir Toni Penyafort, sense encert, en els darrers minuts, i els blanc-i-vermells Aschalew (min 91) i Marc Cuello (min 94) van estar a punt de transmutar la victòria en golejada.