Un CE Manresa sense guspira cedeix (1-2)

L’entramat defensiu plantejat pel CF Badalona Futur i la lenta circulació de la pilota propicien l’ensopegada dels blanc-i-vermells

Un CE Manresa sense guspira cedeix la primera derrota a l'estadi del Congost (1-2) / CE MANRESA

Sense trempera, el Centre d’Esports Manresa, fins ahir colíder del grup 3r de la Segona Divisió RFEF, va encaixar la primera derrota de l’exercici com a local contra el CF Badalona Futur (1 a 2). L’entramat defensiu ideat per Oriol Alsina, el tècnic del conjunt badaloní, va desactivar la possibilitat que els blanc-i-vermells generessin accions de perill per l’interior. Si a aquest fet hi afegim que la lentitud amb la qual els jugadors de Ferran Costa van fer circular la pilota durant el primer terç de la confrontació va convertir en estèril el monopoli de la possessió que exercien els amfitrions i que els escapulats van materialitzar la seva primera ocasió de gol, ja tenim les causes d’una ensopegada justa.

No va ser una jornada reeixida per a cap dels tres equips que colideraven la competició. El CE Manresa i la SCR Peña Deportiva van cedir al seu feu. El RCD Espanyol B va sotmetre els eivissencs (0 a 1). Per la seva banda, el CD Terol va signar taules al terreny de joc del València Mestalla (2 a 2). Aquests tres marcadors i la victòria de la SD Formentera contra l’AE Prat (2 a 0) comprimeixen de forma extrema la part noble de la taula classificatòria. Només dos punts separen el primer i el sisè. A hores d’ara, colideren el campionat el CD Terol i el RCD Espanyol B (26 punts). Rere seu hi ha la SCR Peña Deportiva i el CE Manresa (25).

Ferran Costa va plantejar una estructura d’equip (3-4-2-1) ideal per afavorir la generació de joc ofensiu per l’interior, i al minut 6, els amfitrions ja monopolitzaven la possessió,ja que el CF Badalona Futur s’havia parapetat en defensa al seu propi terreny de joc. Els manresans combinaven amb precisió però sense ritme i els seus embats ofensius no generaven sorpresa ni superioritat. En aquest context, només una centrada rasa de Joel Priego va inquietar la defensa badalonina (min 8).

Set minuts després, el servei de la tercera falta comesa pel conjunt escapulat va propiciar un perillós contracop dels badalonins. Peque Polo va penetrar com a extrem per la dreta i la seva centrada va habilitar Albert Torras per batre Òscar Pulido amb un subtil xut ras (min 18). Des d’aleshores, el CE Manresa va entomar el desafiament de revertir el pitjor dels escenaris, però els seus futbolistes no van donar signes de rebel·lia fins al minut 33. Dos minuts abans, Albert Torras no va poder arribar a l’enverinada centrada de l’incisiu i perseverant Andreu Guiu.

Joel Priego va obligar Álex Sánchez a lluir-se per aturar una rematada de cap (min 36). Tot seguit, el servei indirecte d’una falta comesa pels escapulats a una dotzena de metres de la frontal de l’àrea va finalitzar amb un servei massa obert de Toni Sureda. El primer període es va cloure sense més incidències.

Javi López va substituir David Acedo a l’inici de la represa. Els blanc-i-vermells es van mostrar més incisius en aquest segon acte i una pilota refusada de cap per un defensa va propiciar un xut ras i creuat d’Àlex Iglesias que el porter visitant va conjurar (min 50). Un minut i vint segons després, Toni Sureda va penetrar com a extrem esquerre fins a l’àrea de penal i la seva rematada rasa es va estavellar a la xarxa lateral de la porteria badalonina.

Les accions de perill del CE Manresa començaven a sovintejar i Noah va forçar una falta a un metre de l’àrea de penal de l’oponent. El servei de Marc Martínez va sortir massa alt, per sobre el travesser (min 61). Per la seva banda, el conjunt escapulat va augmentar la freqüència dels seus contraatacs. Primer, Andreu Guiu va malbaratar una gran passada de Mateo Enríquez (min 64). Però cinc minuts després, va penetrar com a extrem dret fins a la línia de fons i la seva enverinada centrada enrere va permetre a Dani Hernández materialitzar el 0 a 2. El guanyador semblava dat i beneït tot i la centrada xut de Joel Priego que va sortir ben a prop de la creueta superior dreta de la porteria visitant (min 73). Fins i tot, Mateo Enríquez va desaprofitar una oportunitat immillorable per ampliar l’avantatge del CF Badalona Futur (min 75).

Tot i la previsible derrota, els blanc-i-vermells van perseverar i una centrada de Biel Rodríquez que no va poder rematar Adrià Casanova va deixar la pilota morta als peus de Javi López. El davanter del Pont de Vilomara va minimitzar la diferència amb una gardela (min 86). Una gran aturada d’Òscar Pulido va neutralitzar la canonada de Dani Merchán (min 89) i va mantenir viu el somni d’aconseguir la igualada. Un anhel que no es va materialitzar.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Ferran Costa, va complir ahir el segon dels tres partits de suspensió amb què va ser sancionat arran de la seva expulsió en el duel contra el CD Eivissa Illes Pitiüses. Per això, ahir va atendre els mitjans de comunicació el segon entrenador del primer equip blanc-i-vermell, Aitor Maeso. El bagenc va reconèixer que «en aquesta confrontació no hem pogut oferir la nostra millor versió. Els futbolistes no s’han sentit còmodes en cap moment del partit. És un pas enrere. El CF Badalona Futur ha merescut guanyar». Aitor Maeso va detallar que «l’oponent ens ha colpejat en jugades que no hem sabut controlar, arran de pèrdues de pilota en moments i situacions que no tocaven i que han facilitat les seves transicions ofensives». En contraposició, segons Maeso, el CE Manresa no va «aconseguir generar accions de perill mitjançant les jugades que havíem treballat durant les sessions preparatòries». El tècnic va exposar que, «ara, hem de treballar per recompondre o millorar aquells aspectes del joc en els quals avui no hem estat encertats». «Aquest resultat no ha d’afectar l’equip en els propers partits», va sentenciar.