La França de Dembélé i Kounde jugarà en quarts contra Anglaterra

Els de Deschamps es van imposar per 3-1 a Polònia i l’equip de Southgate va derrotar Senegal per 3-0

Mbappé va brillar contra Polònia | HANNAH CASH/REUTERS

Mbappé va brillar contra Polònia | HANNAH CASH/REUTERS / Toni Mata i Riu. Manresa

Toni Mata i Riu

França i Anglaterra disputaran dissabte (20 h) un dels quarts de final del Mundial després d’eliminar ahir Polònia (3-1) i el Senegal (3-0), respectivament. De la segona jornada de vuitens va emergir la figura del davanter del PSG Kilian Mbappé, autor de dos gols de bella factura.

El forrellat polonès no el va poder obrir França -amb Kounde i Dembélé a l’onze inicial- fins que Giroud va marcar al darrer minut del primer temps, i es va convertir, amb 52 dianes, en el màxim golejador històric de la selecció francesa superant Henry (51). Prèviament, els polonesos s’haurien pogut avançar en una doble ocasió que van avortar Lloris i Varane.

A la segona part, però, va sobresortir Mbappé, que, amb dues fuetades als minuts 74 i 91, va sentenciar el partit. El blaugrana Lewandowsky va fer el gol d’honor polonès, en un penal que l’àrbitre va fer repetir després que el davanter el fallés, al darrer minut.

Anglaterra es va desfer sense problemes del Senegal, amb dos gols abans del descans obra de Henderson, al minut 38, i Kane, en el tercer del descompte. Saka va arrodonir el triomf amb el 3-0 definitiu al 57.